Vacature communicatiemedewerker Film Fest Gent 2020!

Film Fest Gent is in aanloop naar de 47ste editie (13 > 24 oktober 2020) op zoek naar een gemotiveerde communicatiemedewerker met een goede pen en met al enkele jaren redactionele ervaring (online/print/sociale communicatie) op zak.

Wat ga je doen?

In het communicatieteam van Film Fest Gent word je voor vijf maanden (juni > oktober 2020) de rechterhand van de verantwoordelijke pers en communicatie bij FIlm Fest Gent. Je zal heel vaak met teksten bezig zijn; zelf schrijven maar vooral eindredigeren. Daarnaast zal je ook heel wat mee organiseren, opvolgen en uittekenen, zoals persconferenties, livestreams, socialemediacommunicatie per event, programma online zetten, enzovoort. Ook zal je andere jonge mensen in het communicatieteam mee aansturen.

Je takenpakket is met andere woorden veelzijdig:

– Je volgt de communicatie- en marketingplannen van Film Fest Gent nauwgezet op: je bouwt er mee aan en rolt ze mee uit.
– Je schrijft graag en op een gedegen manier teksten (zowel voor online als voor persberichten, maar ook mailings naar ons publiek of naar mensen uit het filmvak). Daarnaast haal je ook plezier uit het vijlen en schaven aan teksten van anderen tot ze foutloos en vlot leesbaar zijn.
– Je coördineert, in samenspraak met de verantwoordelijke communicatie, de gedrukte programmagids en de deelbrochures voor de 47ste editie van Film Fest Gent: van tekstopmaak tot aanleveren bij de drukker.
– Na het ter perse gaan van de gedrukte brochures ken je het programma door en door en ben je de rechterhand van de verantwoordelijke communicatie voor de uitrol van alle online communicatie vanaf de opstart van de campagne, tijdens de lancering van het programma, en tot en met het einde van het festival.
– Je bedenkt mee inhoudelijke storytelling formats voor onze online communicatie, en tijdens het festival volg je de planningen voor contentcreatie (fotografen, videografen, …) nauwgezet op.
– Je zet mee de livestreams op voor de 47ste editie van Film Fest Gent (tijdens persconferenties, awarduitreikingen, …)
– Je hebt de skills en de ervaring om andere jonge mensen in het communicatieteam aan te sturen en te begeleiden waar nodig, in samenspraak met de verantwoordelijke pers en communicatie.

Wat is jouw profiel?

– Je hebt al aantoonbare ervaring in een multimediale redactionele functie (als (eind)redacteur, copywriter, editor voor online, sociale en/of gedrukte media).
– Je bent een perfectionist wanneer het op taal aankomt. Je beschikt over een heel goede pen (Nederlands). Een goede pen in het Engels en/of Frans is een pluspunt.
– Je werkt nauwkeurig en doet degelijke research (inhoudelijk/grammaticaal) vooraleer je teksten de wijde wereld instuurt.
– Je kan zelfstandig werken, en functioneert ook goed in een team.
– Je bent stressbestendig, kan planmatig werken en deadlines voor ogen houden.
– Je kan flexibel denken en schakelen indien nodig.
– Je bent hands-on en pikt het werk op dat moet gebeuren.
– Je hebt een liefde voor film en filmmuziek.
– Je schrikt niet terug van avond-of weekendwerk tijdens piekperiodes.
– Inzicht in videoproductie en ervaring met beeldbewerking (Photoshop, Illustrator) is een pluspunt. Wat kunnen wij jou bieden?

Zij bieden:

– Een overeenkomst voor bepaalde duur van juni 2020 tot eind oktober 2020.
– Maaltijdcheques
– 100% terugbetaling openbaar vervoer of een fietsvergoeding.

Is je interesse gewekt?

Stuur zo snel mogen en uiterlijk tegen 31 mei je motivatiebrief en CV naar kim@filmfestival.be met vermelding ‘Communicatiemedewerker 2020’.

Wens je meer info?

www.filmfestival.be

Bekijk ook

Film Fest Gent zoekt promotiemedewerker!

Film Fest Gent is op zoek naar iemand om het team communicatie te versterken voor …