Valentijn Dhaenens over Kom hier dat ik u kus!

Sinds vorige week kan je in de bioscoop naar Kom hier dat ik u kus, met o.a. Valentijn Dhaenens.

Valentijn Dhaenens (Girl, Nesting) speelt opnieuw een schrijver in een boekverfilming. De vorige keer was dat in De Helaasheid der Dingen van Felix van Groeningen, naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. Dit keer in de verfilming van Kom Hier Dat Ik U Kus, de bestseller van Griet Op de Beeck. De film is een tragikomisch familiedrama van regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. Naast Dhaenens zien we o.a. Tanya Zabarylo, Tom Vermeir, Tijmen Govaerts en Wine Dierickx.

Kom-Hier-Dat-Ik-U-Kus

Synopsis

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Kom hier dat ik u kus ging vorig jaar al in première op Film Fest Gent, maar door corona kon de release niet doorgaan. Vanaf 17 november is de film eindelijk te zien in de zalen.

Bekijk ook

Mathijs Scheepers over The art of lying!

Vorig weekend kon je op Canvas kijken naar The art of lying, de kortfilm is …