Home / Nieuws / Vandaag beginnen de opnamen van ‘Somer’

Vandaag beginnen de opnamen van ‘Somer’

Vandaag zijn aan zee de opnamen begonnen van de film ‘Somer’, een film die als een sociaal-artistiek project wordt gedraaid door de mensen van Victoria Deluxe en geproduceerd door Potemkino. Regisseur is Dominique Willaert die al mee aan de basis lag van ‘Offline’, een project dat oorspronkelijk even kleinschalig was, maar uiteindelijk werd uitgewerkt door een professionele ploeg. Willaert schreef ‘Offline’ destijds samen met Peter Monsaert. Dit keer deed hij het alleen. Maar voor de regie laat hij zich dit keer bijstaan door Leen Roels. ‘Somer’ wordt bewust in eigen handen gehouden, maar is daardoor ook des te kleinschaliger. Daarom zoekt de productie nog altijd naar bijkomende financiering.  Lijkt ons een heel gezonde investering.  Marijke Pinoy doet alvast ook mee.

 

‘Somer’ is het tragikomische verhaal van een groep Vlaamse, Brusselse en Waalse gezinnen en vrienden die hun jaarlijkse vakantie op een camping aan zee doorbrengen. De film vertelt in een mozaïsche structuur hoe de heel diverse personages lief en leed delen op een klein lapje vakantiegrond. ‘Somer’ is een feelgoodfilm die ons uitdaagt te dromen over hoe het leven zou kunnen zijn.

Tijdens de opnames verblijven de hele cast en crew in juli 2015 drie weken lang op een camping in Lombardsijde. Een grote uitdaging waar ze, als je hun boeiende facebookpagina volgt, al enige tijd  vol spanning naar toeleven. Het budget van de film is, naar klassieke filmnormen, zeer ‘low’.

De ploeg hoopt het kleine budget  helemaal rond te krijgen met sponsoring via deze crowdfundingsactie. Ze willen graag 15.000 euro inzamelen bij het publiek.  Vanaf 5 euro kan je al meedoen.  Als je iets kunt missen, dan kunnen we alleen maar zeggen dat je geld goed besteed is.

KLIK HIER om te steunen

Productiebedrijf Potemkino (‘Welp’, ‘The Spiral’)  vond het initiatief ook bijzonder sympathiek en schaarde zich ook achter de productie. Waardoor Dominique Willaert zich kan omringen met een eerste assistent als filmmaker Jonas Baeckeland en voor het camerawerk een beroep kan doen op Brecht Vanhoenacker, de man die in 2001 verantwoordelijk was voor een hele goeie kortfilm, ‘België – Turkije’, die toen het kortfilmfestival van Leuven won. Achter de schermen ook een figuur als Sieber Marly die als productieleider en producent ook bakken ervaring heeft. En actrice Marijke Pinoy voegt hier nog maar eens de daad bij haar vaak zo geëngageerde woorden en is erbij om een rol te spelen en de productie te ondersteunen. Ze doet dat zonder dat ze ervoor betaald wordt.  Met andere woorden, dit is een productie met een hart. En we hopen dan ook dat het een hele mooie zomer wordt voor ‘Somer’.

Zie ook :

‘Somer’ 

 

 

Bekijk ook

Filmmuziekfeest sluit Film Fest Gent af!

De World Soundtrack Awards gaan dit jaar door als een online filmmuziekfeest, gelivestreamd vanuit Kinepolis Gent, …