Vandaag opent de nieuwe Cinema Lumière!

Foto: Michiel De Cleene

Vandaag opent de nieuwe Mechelse stadsbioscoop, met een vol programma.

Het openingsweekend van 8, 9 en 10 oktober wordt een feestweekend. Vrijdag 8 oktober om 19 uur openen de deuren, vanaf 20 uur kunnen jullie voor een eerste keer genieten van een film in de gloednieuwe cinema. Naast film staan er nog tal van andere feestelijke activiteiten op de agenda. Een zondags ontbijt in LUX28, een fototentoonstelling, een weggeefmoment van filmposters (die een heel weekend worden aangevuld), een photobooth en nog zoveel meer.

Het programma voor de komende weken bestaat niet alleen uit nieuwe releases en gerestaureerde filmklassiekers, maar er zullen ook avant-premières zijn van Belgische films in aanwezigheid van de makers. Cinema Lumière Mechelen ontvangt de komende weken o.a. de regisseurs en acteurs van Un Monde, Coul Abdoul, Red Sandra, Dealer en Hotel Poseidon.

 

Ook de Vlaamse familiefilms De Gebroeders Schimm en Sinterklaas en Koning Kabberdas staan op het programma, de Belgische films La Civil en Kom hier dat ik u kus komen er ook aan.

Foto: Michiel De Cleene

De stadsbioscoop heeft een capaciteit van 247 zitplaatsen, er zijn twee filmzalen met 76 zetels en één met 95, waarvan sommige waarin je languit kan gaan liggen. Voor een snack of drankje kan je terecht bij LUX28, het café op de gerestaureerde gaanderij van de voormalige feestzaal.

De volledige programmatie voor de herfst ontdek je hier.

Bekijk ook

Eerste beelden van Hans Herbots’ langverwachte RITUEEL!

Na de succesvolle internationale series Riviera en The Serpent, maakte Hans Herbots terug een film in zijn …