Veerle Baetens over Cheyenne & Lola!

Vanaf 11 oktober kan je Veerle Baetens aan het werk zien op één in Cheyenne & Lola.

Sinds 1 januari kan je op Streamz al naar de Frans-Vlaamse coproductie Cheyenne & Lola kijken, maar vanaf 11 oktober is de reeks eindelijk ook te zien op tv. De serie werd geregisseerd door Eshref Reybrouck (Undercover), Veerle Baetens en Charlotte Le Bon spelen de hoofdrollen.

Centraal in het verhaal staan twee veerkrachtige vrouwen. Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis. Ze droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante maar egoïstische Parisienne, die naar Noord-Frankrijk is gekomen om bij haar minnaar in te trekken en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan.

Cheyenne ziet toevallig hoe Lola de vrouw van haar minnaar om het leven brengt. Deze misdaad verbindt het lot van de twee vrouwen, en sleurt hen mee in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Tegelijkertijd geeft het hen de kans om stiekem een fortuin te verdienen en zo misschien toch een ander leven te krijgen. Hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven – en hopelijk hun leven te verbeteren – moeten ze bondgenotes worden.

In oktober 2020 stelde Eén de fictiereeks voor op Film Fest Gent, dit jaar wordt Grond er voorgesteld in het kader van Serial Madness. De gloednieuwe tragikomische fictiereeks komt uit de pen van het team achter Bevergem en de regie is in handen van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans. Tickets bestellen om de eerste afleveringen op groot scherm te bekijken kan hier.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …