Veerle Baetens over Rookie en Het Smelt!

Terwijl ze als actrice in de bioscoop te zien is in Rookie, is Veerle Baetens druk bezig met haar regiedebuut Het Smelt.

Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero en haar zoon Charlie. Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Rookie is het speelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De hoofdrollen worden vertolkt door Matteo Simoni, Veerle Baetens en Valentijn Braeckman. In de supporting roles zien we Stefaan Degand, Tibo Vandenborre & Bjarne Devolder.

Veerle Baetens, Amber Metdepenningen, Rosa Marchant.
Foto©️ Savage Film/Thomas Sweertvaegher

Het Smelt is de boekverfilming van het gelijknamige boek van Lize Spit en vertelt het verhaal van Eva die vele jaren na een snikhete zomer, die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden.

Charlotte De Bruyne speelt de volwassen Eva, nieuwkomer Rosa Marchant de jonge Eva. Sebastien Dewaele vertolkt de rol van de vader, Naomi Vellisariou de moeder. Verder worden de andere kinderen vertolkt door Amber Metdepenningen, Anthony Vyt, Matthijs Meertens en Charlotte Van Der Eecken. Ook Femke Van der Steen, Spencer Bogaert, Simon Van Buyten, Femke Heijens en Olga Leyers maken deel uit van de cast.

Rookie is nu te bekijken in de zalen. Vanaf 10 november zal Baetens ook in Dealer te zien zijn. Het Smelt wordt volgend jaar verwacht.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …