Verschillende Vlaamse (co)producties geselecteerd voor filmfestival in Berlijn!

Uit: Kind Hearts

Het Vlaams Audiovisueel Fonds berichtte zonet dat er weer een aantal projecten van eigen bodem geselecteerd zijn voor het Internationaal Filmfestival Berlijn.

Kind Hearts, de nieuwe documentaire van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes over een jong Brussels koppel, zal in Berlijn in wereldpremière gaan als onderdeel van het Generation-programma over en voor jongeren. Ook Onder het witte masker: De film die Haesaerts had kunnen maken, een hybride werk van Matthias De Groof is geselecteerd voor de Berlinale, naast enkele met Vlaanderen gecoproduceerde titels.

Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes wonnen in 2010 een VAF Wildcard met hun KASK-afstudeerproject Because We Are Visual. Sindsdien regisseerden ze samen verschillende documentaires, waaronder Rain (2012) en Mitten (2019) over het werk van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar gezelschap Rosas, en Grands travaux (2016) over jongeren in een Nederlandstalige beroepsschool Brussel.

Hun nieuwe documentaire Kind Hearts, die op de Berlinale zijn wereldpremière zal beleven, gaat over Billie en Lucas, een jong Brussels koppel die hun hun studies starten aan de universiteit en voor een jaar vol veranderingen staan. Hun denkbeelden over de toekomst, twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar. Kind Hearts toont op een integere wijze hoe vormend maar ook onzeker (eerste) liefde kan zijn.

Kind Hearts is een productie van Rasmus Van Heddeghem en Ruben Desiere voor Accattone films en zal verdeeld worden door Avila Film.

Naast Kind Hearts is ook Onder het witte masker: De film die Haesaerts had kunnen maken. van Matthias De Groof geselecteerd voor Berlijn. Deze hybride film over de gelijknamige kunstdocumentaire uit 1958 zal als installatie te zien zijn in het Forum Expanded-programma.

Ten slotte zijn ook verschillende minoritaire coproducties geselecteerd voor de Berlinale: de animatiefilm De wraak van Knor van Mascha Halberstad, een coproductie van A Private View (Generation), de documentaire Dreaming Walls van Maya Duverdier en Amélie Van Elmbt, een coproductie van Clin d’oeil films (Panorama), de documentaire Nelly & Nadinevan Magnus Gertten, een coproductie van Associate Directors (Panorama), en tenslotte ook de korte documentaire Nada para ver aqui van Nicolas Bouchez, een afstudeerproject uit het Doc Nomads-programma (Generation).

Kind Hearts, Dreaming Walls, Nelly & Nadine en De wraak van Knor werden gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Het Internationaal Filmfestival Berlijn vindt plaats van 10 t.e.m. 20 februari 2022. Het volledige festivalprogramma wordt medio januari bekendgemaakt.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …