Home / Nieuws / Festivals / Victor Polster: “Ik heb gewoon mijn job gedaan”

Victor Polster: “Ik heb gewoon mijn job gedaan”

Eindelijk is het zover: na een regen van prijzen, lofbetuigingen en festivalselecties staat ‘Girl’ in de startblokken om ook het brede Belgische publiek te bekoren. Regisseur Lukas Dhont lieten we eerder al zijn pleidooi voeren, vandaag vertellen ook acteurs Victor Polster, Tijmen Govaerts en Alice de Broqueville waarom zij zo trots zijn op het resultaat.

Victor Polster

Over Victor kunnen we kort zijn: hij is de ster van de film. Nochtans was hij een gewone, vijftienjarige puber met nauwelijks acteerervaring toen Lukas Dhont hem uit de audities plukte. Voor de hoofdrol was hij niet eens gekomen – de jonge danser droomde er vooral van om choreografieën met Sidi Larbi Cherkaoui te oefenen. Het draaide heel wat heftiger uit: op drie maanden leerde hij dansen op spitzen, volgde hij een stoomcursus acteren kroop zo dicht op de huid van Lara, dat hij zelf haar tics en lichaamstaal overnam. Een prestatie die je alleen met groot ontzag kan aangapen, al blijft hij er zelf koeltjes onder: “ik heb gewoon mijn job gedaan.” In deze video vertelt hij over de strijd die hij met zijn eigen lichaam aanknoopte om Lara’s pijn te verbeelden. Tot bloedens toe.

Tijmen Govaerts

Een oplettend cinefiel ziet zijn naam tegenwoordig overal opduiken: als wildebras in ‘Wij’ (René Eller), als introverte hoofdrolspeler in ‘Muidhond’ ( Patrice Toye, momenteel nog in productie) en dus ook als knappe buurjongen in ‘Girl’. Grappig detail: Lukas Dhont kwam bij hem terecht dankzij zijn broer Michiel Dhont, in wiens afstudeerproject Tijmen de hoofdrol speelde. Ook Tijmen is nog niet lang van de schoolbanken, maar stond met ‘Girl’ wel al ineens in Cannes. Hoe dat voelde, vertelt hij hier.

Alice de Broqueville

Het was even slikken voor Alice toen ze op de auditie van ‘Girl’ toekwam: terwijl alle professionele danseressen rond haar hun lichaam in onmogelijke bochten stonden te stretchen, was haar danservaring gering. Elke ronde opnieuw dacht ze naar huis gestuurd te worden, maar haar verbluffende acteertalent hield haar overeind. Hoe getalenteerd ze ook lijkt als prima ballerina, in realiteit huppelde ze tijdens de opnames dus maar een beetje achter de andere meisjes aan. Op dezelfde manier overtuigt ze als pestkop, hoewel ze in realiteit alleen maar warme woorden heeft voor Victor en de film.

 

Bekijk ook

Film met Koen De Bouw en Wim Delvoye genomineerd voor Festival van Venetië!

Het 77ste Festival van Venetië maakte vandaag de line-up bekend van haar komende editie in …