foto J.P. Malherbe/N.L.P.

Victor Polster wint prijs beste vertolking in de competitie ‘Un Certain Regard in Cannes

Tijdens de officiële closing ceremony van Un Certain Regard vandaag heeft de jury onder leiding van acteur Benicio Del Toro de prijzen uitgereikt. Victor Polster viel in de prijzen voor zijn indrukwekkende vertolking in Lukas Dhonts ‘Girl’, tevens zijn acteerdebuut!  Naast Del Toro maakten ook regisseurs Annemarie Jacir en Kantemir Balagov, actrice Virginie Ledoyen en Julie Huntsinger (executive director van het Telluride Film Festival in Colorado) deel uit van de jury. 

‘Girl’ werd bij haar wereldpremière op 12 mei met een uitbundige, lange staande ovatie ontvangen en is sindsdien door de internationale pers bejubeld. Lumière brengt de film later dit jaar uit in de Benelux. Lukas Dhont nam de prijs in ontvangst ui handen van Benicio Del Toro.  Hij vond het belangrijk dat er niet gesproken werd over beste acteur of actrice, maar wel over ‘beste vertolking’.

‘Girl’ laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. De rol van Lara wordt vertolkt door Victor Polster. Arieh Worthalter neemt het personage van Lara’s vader op zich en daarnaast zijn er ook belangrijke rollen voor Valentijn Dhaenens en Katelijne Damen.

De hoofdprijs in de competitie ‘Un certain regard’ was voor ‘Border’ van Ali Abassi, terwijl ‘Sofia’ van Meryem Benm’barek, een film waarin trouwens ook de Belgische Lubna Azabal te zien is, bekroond werd met de prijs voor het beste scenario en Sergei Loznitas de prijs voor beste regisseur kreeg voor zijn ‘Donbass’. De bijzondere juryprijs tenslotte was voor ‘The Dead and the Others’ van Joao Salaviza en Renee Nader Messora.

Zie ook :

 

GIRL_LukasDhontPhoto_3

 

Bekijk ook

Ghent International Short Film Festival gaat van start!

Ghent International Short Film Festival opent dinsdag 21 maart zijn deuren. Het Ghent Short is …