‘Vijai and I’ van Sam Garbarski beleeft Belgische première op het Filmfestival van Oostende

‘Vijai and I’ is nog zo’n film waarbij vooral Belgisch geld gebruikt wordt om mensen van bij ons de kans te geven om in het buitenland te draaien.  Als het resultaat goed is, dan lijkt deze investering terecht en kan onze industrie er alleen wel bij varen.  En het moet gezegd : Sam Garbarski is opnieuw in zijn opdracht geslaagd.  Nadat hij eerder een internationale prent afleverde met ‘Irina Palm’, waarmee hij Marianne Faithfull een acteercarrière schonk, laat hij nu Patricia Arquette nog eens schitteren en bewijst Moritz Bleibtreu dat hij niet toevallig carrière gemaakt heeft buiten Duitsland.

Bleibtreu kennen we natuurlijk van Duitse films als ‘Lola Rennt’ en ‘Das Experiment’,

Sam Garbarski en Moritz Bleibtreu kregen na de vertoning in Oostende een chocolade ster uit handen van Peter Craeymeersch en waren daar zichtbaar blij mee (foto Pieter Clicteur FFO)

maar hij trekt zich even goed uit de slag in internationale films, zoals ‘Münich’ van Steven Spielberg.  Toen hij het publiek op het festival van Oostende, met heel veel enthousiasme en humor, toesprak bleek hoe goed hij zich wel voelt in het Engels.

 

‘Vijai and I’ is een filmpje zonder enige pretenties.  Het is een lichte komedie, maar tegelijkertijd een film die je moeiteloos meeneemt in een wereld die verdacht goed gelijkt op de realiteit, alleen zijn mensen er net iets goedgeloviger.  Net zoals we destijds moesten geloven dat niet Jack Lemmon en Tony Curtis onder de vrouwelijke vermommingen zaten in ‘Some Like it Hot’, moeten we hier willen aannemen dat niemand doorheeft dat Moritz Bleibtreu onder de tulband zit, waarmee hij op zijn eigen begrafenis verschijnt.  Hij is 40, getrouwd met de dame die door Patricia Arquette wordt vertolkt, en terwijl hij destijds Berlijn had verlaten om in New York de nieuwe Marlon Brando te spelen, zit hij nu helemaal ingepakt in een groen pak, waarmee hij in een kinderserie de Bad Luck Bunny speelt.

 

Moritz Bleibtreu bleek een zeer joviale kerel die ook het publiek weet te entertainen als de camera’s niet draaien. Zijn ster op de Oostendse Walk of Fame is dik verdiend. (foto Pieter Clicteur FFO)

Farce, kolder, romantiek, we krijgen het allemaal in deze luchtige prent, die gewoonweg zeer kundig gemaakt is en vlot de internationale markten zal bereiken.  Het is een klein filmpje, maar het zou wel eens goed kunnen werken aan de kassa.  Want goed gemaakte, ontspannende films, er zijn er te weinig van.  En het is ook het soort kost dat mensen willen zien. Je ziet dat alle acteurs zeer goed gedijen in het komische genre.  Wisten we eigenlijk al van Patricia Arquette, alleen jammer dat ze zelden dat talent aanspreekt, hoewel ze in ‘Flirting with Disaster’ en ‘True Romance’ al bewees dat ze de timing voor humoristisch werk perfect beheerst.  En met Moritz Bleibtreu hebben we meteen ook een grappige Duitser ontdekt.

 

Er werden een paar scènes in België gedraaid, het gros van de opnamen gebeurde in Luxemburg, maar Sam Garbarski kan intussen ook pronken met heel wat draaidagen in New York.  En met hem een hele pak Belgen, want de aftiteling laat zien dat de crews van bij ons intussen moeiteloos dit internationale niveau aankunnen.

 

‘Vijai and I’ is ook te zien tijdens de Cinevox Happenings en er zijn nog gratis kaarten te winnen voor de film.  Na de vertoning kan je nog van een glas champagne genieten samen met de regisseur van de film.

 

Zie ook :

 

Trailer ‘Vijai and I’

Cinevox Happenings tijdens BNP PARIBAS FORTIS FILM DAYS

Belgische film met Patricia Arquette op Cinevox Happenings

Neem nu deel aan de wedstrijd

Bekijk ook

Bioscooprelease: Duty of Care!

In deze bewogen klimaattijden brengt Nic Balthazar met Duty of Care een fris en hoopvol verhaal over een dame die …