Home / Nieuws / ‘Violet’ wint publieksprijs in Canada

‘Violet’ wint publieksprijs in Canada

Hoe groot of belangrijk het Carrousel Festival precies is, kunnen we niet inschatten, maar in ieder geval goed om weten dat ‘Violet’ van Bas Devos er dit weekend de publieksprijs heeft gewonnen.  Het wordt met de dag duidelijker dat productiemaatschappij Minds Meet niet alleen weer een festivalhit in huis heeft met de debuutfilm van Bas Devos, maar dat wie de film ziet niet onbewogen blijft.  Bovendien is er geen enkele film waarin het camerawerk van Nicolas Karakatsanis zo efficiënt is aangewend.  Het is dan ook ten zeerste uitkijken naar de première van de film op het FF Gent.

‘Violet’ is een dramatische film die zich afspeelt in de buitenwijken van een grote stad en handelt over de eenzaamheid waarmee een jongen geconfronteerd wordt na het gewelddadig verlies van zijn beste vriend.

Bij het begin van een lange, hete zomer wordt een jongen op weg naar huis in een winkelgalerij neergestoken. Het is Jonas, zestien jaar. Hij is in het bijzijn van Jesse (15), zijn beste vriend. Bewakingsbeelden leggen de moord vast en tonen de twee daders op hun vlucht.

Jesse, in shock, wordt thuis opgevangen door zijn moeder Marie en zijn vader Walter. Ondertussen wordt er in de winkelgalerij een onderzoek geopend. Televisieploegen verzamelen om verslag uit te brengen over de zaak.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door César De Sutter, Raf Walschaerts, Koen De Sutter en Mira Helmer.

Het Festival Carrousel du Film de Rimouski is een festival van de jeugdfilm in het Canadese Quebec dat voor de 32ste keer plaatsvond.

Bas Devos was verrast door de prijs in Canada : “Ja, dat was wel onverwacht. Vooral omdat dat een festival voor jongeren is en het me blijft verbazen dat jongeren deze ‘slow cinema’ blijkbaar toch kunnen smaken.”

Het begon eerder al mooi met de selectie voor het internationale topfestival van Berlijn, waar de film prompt in de prijzen viel.  Ondertussen won ‘Violet’ ook de Gouden Uil op Cineramabc in Brazilië en staat de festivalteller nu al op maar liefst 40 selecties.

Ook artistiek directeur van het Film Fest Gent, Patrick Duynslaegher, was ten zeerste onder de indruk van de film. KLIK HIER om zijn reactie te zien.

ZIE OOK :

‘Violet’ wint juryprijs in de Generation 14Plus-sectie op het Filmfestival van Berlijn 

 

 

Bekijk ook

Lukas Dhont: “Kortfilms zijn meer dan een opstapje naar iets beters”

Dit weekend liep het kortfilmfestival in Leuven af. Hoewel kortfilms vaak geen lang leven beschoren …