Vlaamse acteurs aan de zijde van Jérémie Renier op Frans filmfestival!

Zaterdag 29 augustus wordt tijdens het Festival du Film Francophone d’Angoulême de nieuwe film van Stephan Streker in competitie vertoond. In L’ennemi spelen o.a. Peter Van den Begin en Jeroen Perceval aan de zijde van Jérémie Renier.

Het festival van Angoulême is het eerste dat doorgaat sinds de pandemie. Vier jaar geleden begon Noces, de vorige film van Stephan Streker, ook zijn uitzonderlijke internationale carrière op datzelfde festival. Die won daar toen de prijs voor Beste actrice  (Lina El Arabi) en Beste acteur (Sébastien Houbani), daarna heeft de film de wereld rondgereisd en verschillende prijzen gewonnen.

L’ennemi gaat over een beroemde politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of niet? Niemand weet het, hijzelf misschien ook niet.

De film werd geschreven en geregisseerd door Stephan Streker en geproduceerd door Michaël Goldberg, Boris Van Gils en Dries Phlypo. Hij is vrij geïnspireerd op waargebeurde feiten. Jérémie Renier vertolkt de hoofdrol en wordt bijgestaan door o.a Alma Jodorowsky, Sam Louwyck, Peter Van den Begin, Bruno Vanden Broecke en Jeroen Perceval.

Dit najaar zal L’ennemi uitkomen in de Belgische bioscopen. 

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …