Home / Nieuws / Binnenkort / Vlaamse actrice en muzikante Liesa Van der Aa componeerde de soundtrack van Gilles Couliers langspeeldebuut ‘Cargo’.

Vlaamse actrice en muzikante Liesa Van der Aa componeerde de soundtrack van Gilles Couliers langspeeldebuut ‘Cargo’.

We weten al langer dat Liesa Van der Aa een dubbelleven leidt. Enerzijds als actrice in het theater en op televisie en anderzijds als veelzijdige artieste die voor veel meer staat dan een mix tussen rock en avant-garde. Voor de filmmuziek van ‘Cargo’ smijt Liesa Van der Aa het over nog een compleet andere boeg: de score werd een mix van oudere, barokgetinte muziek in dialoog met hedendaags klassieke elementen. De muziek werd in de Singel opgenomen door het Brusselse Zerkalo Quartet en contrabassist Nathan Wouters.


Regisseur Gilles Coulier over de samenwerking: “Ik wilde voor ‘Cargo’ opnieuw samenwerken met Liesa, die ook de muziek van mijn kortfilms voor haar rekening nam. Liesa kon ‘Cargo’ de stijl en identiteit geven die de film nodig had. Als componiste wist zij perfect hoe de film moest klinken. Haar intensieve voorbereiding werd in de studio vertaald door het Zerkalo Quartet, voor de gelegenheid aangevuld door contrabassist Nathan Wouters.”

Na de twee indrukwekkende en alom bejubelde solo-albums ‘Troops’ en ‘WOTH’, werkt Liesa momenteel volop aan haar derde plaat. Bovendien kan je haar binnenkort aan het werk horen in de Singel, Handelsbeurs en Concertgebouw Brugge met het hedendaags muziekensemble ‘One Trick Pony’, waar ze constant de grenzen bewandelt tussen muziek en beeld.

‘Cargo’ opent op 8 september het Filmfestival van Oostende, en is vanaf 13 september te zien in de Belgische zalen. Het is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout (Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson. Tom Denoyette stond in voor de montage.

 

Beluister hier het hoofdthema van ‘Cargo’

 

Zie ook :

Sam Louwyck en Sebastien Dewaele over ‘Cargo’ in het bioscoopjournaal

Trailer ‘Cargo’

‘Cargo’ geselecteerd voor Filmfestival van San Sebastian

‘Cargo’ opent het Filmfestival van Oostende

Gilles Coulier is verliefd op Oostende

Gilles Coulier vertelde ons al op de set waarom we de film moesten zien

Sam Louwyck over zijn tatoeages in ‘Cargo’

‘Cargo’ gaat over veel meer dan de visserij volgens Sam Louwyck

Sebastien Dewaele heeft een w-anker op zijn arm

Sebastien Dewaele is een mama’s kindje

Sebastien Dewaele vertelt ons waarover ‘Cargo’ gaat

Sebastien Dewaele over de verhouding tussen Sam en Wim

Sebastien Dewaele over het verschil tussen het Brugse en het Oostendse dialect

Sebastien Dewaele ziet ‘Cargo’ als het kind van Gilles Coulier

Sebastien Dewaele is meer acteur dan komiek

Wim Willaert over Sebastien Dewaele

Wim Willaert over Gilles Coulier

Wim Willaert over Gilles Coulier en ‘Cargo’

Wim Willaert spreekt weer West-Vlaams in ‘Cargo’

Gilles Coulier raadt regiestudenten aan om hun eerste jaar te bissen

Bekijk ook

Matteo Simoni en Veerle Baetens gaan nek aan nek in beklijvend motordrama ‘ROOKIE’, de debuutfilm van Lieven Van Baelen

Deze zomer starten de opnames van Rookie , het langspeelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen. De hoofdrollen worden gespeeld door …