Vlaamse filmmakers op het FIFF!

Uit: Holiday van Michiel Dhont

Het FIFF zet voor de 35e keer Franstalige cinema in het licht in Namen, maar ook enkele Vlaamse films en makers nemen er hun plek in.

Uitzonderlijk biedt het festival dit jaar slechts twee competities aan:

– de OFFICIELE COMPETITIE bevat 13 straffe films, vol emotie en diepzinnigheid. Eén daarvan is Josep van Aurel, een co-productie waarvan twintig minuten volledig geanimeerd werden door een team van acht animatoren in de Gentse inhouse animatiestudio StudioLumière.

– de COMPETITIE KORTFILMS brengt een selectie van titels samen die de levendigheid van de Belgische en internationale Franstalige kortfilms aantonen. On my way van Sonam Larcin is één van de geselecteerden, met o.a. Tijmen Govaerts (Muidhond) en Goua Grovogui (Da Yie) in de hoofdrollen.

De Kortfilm Jury maakt haar palmares bekend op zondag 4 oktober om 19.30u in de Galerie du Beffroi, Fien Troch is voorzitter daarvan.

Ook al komt deze editie in een aangepaste versie, het festival van Namen is vooral dankbaar dat het kan plaatsvinden en wil zijn solidariteit betuigen met festivals die geannuleerd, uitgesteld of gereduceerd zijn tot een online versie. Het FIFF geeft daarom een carte blanche aan het BIFFF, het befaamde Brussels International Fantastic Film Festival. Zij presenteren in Namen een film uit hun selectie, de zombiefilm Yummy van Lars Damoiseaux! De hoofdrollen daarin zijn weggelegd voor o.a. Maaike Neuville, Bart Hollanders, en Clara Cleymans.

Onder de norm ‘Cap sur la Flandre’ worden er ook een aantal Vlaamse kortfilms vertoond, om elkaar te ontdekken:

Uit: The Memory Shop van Christiaan Neu

Alwaar de koe verdween van Philip Heremans, De Passant van Pieter Coudyzer, FKTF (French Kissing Tooth Fairy) van Aline Boyen, Holiday van Michiel Dhont en The Memory Shop van Christiaan Neu.

Exclusief kan je ook naar de twee eerste episodes van de serie Invisible gaan kijken, van Marie en Geoffrey Enthoven (Hasta La Vista).

Het 35ste Internationale Festival van de Franstalige Film van Namen vindt dus plaats van 2 tot 9 oktober, het volledige programma vind je hier.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …