Home / Focus / Vrouwelijke regisseurs verenigen zich tegen ongelijkheid in de audiovisuele sector!

Vrouwelijke regisseurs verenigen zich tegen ongelijkheid in de audiovisuele sector!

Een groep regisseuses slaat de handen in elkaar en komt met een manifest tegen ongelijkheid in het filmlandschap.

WANDA is een onafhankelijke actiegroep vrouwelijke regisseusses van publieksfilms tot arthouse-cinema, van creatieve documentaires tot animatiefilms, van experimenteel werk tot series. Ze verenigt vrouwen in de strijd tegen institutionele ongelijkheid binnen de Vlaamse en Brusselse audiovisuele sector. Hierbij kijken we als vrouwelijke regisseurs niet enkel naar discriminatie op basis van gender, maar onderschrijven we de noodzaak voor een anti-racistisch feminisme. WANDA onderzoekt ongelijkheid vanuit het intersectioneel denken.

WANDA streeft naar een inclusief filmlandschap, waarin alle stemmen, alle genres en alle verhalen een volwaardige plaats krijgen. Om dat te doen, kijkt WANDA naar alle vrouwen: vrouwen van kleur, kortgeschoolde vrouwen, vrouwen met een handicap, LGBTQI+ … Kortom, vrouwen die in al hun verscheidenheid de kracht hebben om de traditionele, witte, mannelijke beeldcultuur uit te dagen.

WANDA wil een aanspreekpunt zijn voor alle regisseusses en ondervertegenwoordigde groepen in het filmlandschap. We willen op een open en laagdrempelige manier dialoog en debat mogelijk maken. We zijn een bondgenoot van alle organisaties die gelijke kansen nastreven.

Onderteken het manifest -> https://forms.gle/Pfb8E7UgQMackT6HA

Bekijk ook

Na Berlijn komt ‘Hellhole’ ook bij ons in de zalen

Vanaf woensdag 30 maart is ‘Hellhole’ van Bas Devos te zien in enkele arthouse filmzalen …