Wat heeft Kevin Janssens Jan Verheyen misdaan?

Wat heeft Kevin Janssens Jan Verheyen misdaan?  Dat is de eerste vraag die in ons opkwam toen we de enorme waslijst bekenden onder ogen kregen die het geluk hebben om deel uit te maken van de cast van ’Het Vonnis’, het gerechtsdrama dat Jan Verheyen heeft geschreven en zal regisseren.

Dat Jan kan schrijven, wisten wij al lang.  Wij waren bij de eerste fans van zijn schrijfselen.  En het gerucht doet de ronde dat het script van ‚Het Vonnis’ heel sterk is. Wat ons niet verwondert. Is dat de reden waarom er meer bekende namen in de cast van de film zitten dan goed is voor onze cholesterol?  ‘Overdaad schaadt’ is een wijsheid waar veel verstandige mensen bij zweren, maar een motto waar Verheyen duidelijk geen boodschap aan heeft. Wie dacht dat er na ‘Zot van A.’ geen film meer mogelijk was, waarbij het aantal BV’s per vierkante meter nog kon overtroffen worden, heeft duidelijk buiten de grootmeester van de marketing gerekend.

Jan begint op 11 februari te draaien, maar de voorbije dagen was hij zich al volop aan het opwarmen.  Of liever, hij was het publiek aan het opwarmen.  Een naam hier laten vallen, een naam daar, dan nog eentje op een radiozender waar hij een graag geziene gast is, nog een naampje links, nog eentje rechts… er zijn er toch genoeg.

De voorbije dagen maakte hij via officiële communiqués bekend dat Johan Leysen en Koen De Bouw zijn cast zouden aanvoeren.  Straf.  Ook Veerle Baetens mag meespelen, zo luidde het een paar dagen later. En Sven De Ridder is er ook bij.  Hij is tegenwoordig overal bij.  Het lijkt alsof er niet meer kan gedraaid worden zonder De Ridder. Even dachten we dat Jan ook zou uitpakken met Matthias Schoenaerts, maar die speelt intussen in een andere liga.

De burgemeester van Kortrijk wil niet meer met Q worden aangesproken, maar er is een radiozender die nog niet heeft ontdekt dat het alfabet nog veel meer te bieden heeft.  Het was daar dat Jan verklapte dat ook Joke Devynck, Nell Cattrysse, Wietse Tanghe en Ella Leyers zouden meespelen.  Even ging hier een alarm af toen we de laatste naam hoorden.  Was deze dame wel beroemd?  Jawel, zo stelde ons een studie van onze voorbije jaargangen van de Joepie gerust.  Ze is de dochter van Jan.  En ze is ook actrice. Ze was in menige Vlaamse serie te zien.  Blijkt wereldberoemd als een zekere Saartje Dubois uit ‘FC De Kampioenen’.

Wie dacht dat we het daarmee hadden gehad, die kent Jan nog altijd niet.  Gisteren werd al aangekondigd dat vandaag nog een kleine container namen van Vlaamse vedetten op de gewone medemens zou worden losgelaten.  Wellicht stonden vanmorgen al rijen mensen aan de kassa’s van Kinepolis en andere Utopolissen om tickets te reserveren.  BV’s beperkten gisterenavond voor één keer de uitspattingen en bacchanalen, ten einde vroeg uit de veren te kunnen om via de media, het internet en de netwerken te vernemen of ze erbij zouden zijn.  Er zijn nu al paparazzi gesignaleerd die naar verluidt op de loer zouden liggen in de buurt van de kabinetten van de betere therapeuten, waar onder meer een Kevin Janssens wordt verwacht.  Algemeen werd aangenomen dat hij erbij zou zijn.  Maar de naam van Kevin is vermist op de ellenlange castlijst van ’Het Vonnis’.  Waarom?  Dat is de vraag die het eerst in ons opkomt.

En toen viel het officiële persbericht in onze mailbox.  Het begon met de titel ‘DE INDRUKWEKKENDE ENSEMBLECAST VAN ‘HET VONNIS’ IS COMPLEET’.

 

Eerst werden nog eens de namen opgesomd die al waren bekendgemaakt. De spanning sloeg ons om het hart.  Onze ogen gleden over de blabla waar geen namen in stonden en belandden bij het vervolg van het bericht.

Dit lijstje wordt verder aangevuld met de volgende topacteurs : Jappe Claes die eerder al opdook in ‘Dossier K.’ en ‘Zot van A.’, vertolkt de rol van Procureur-Generaal. Jo De Meyere en Chris Lomme vormen een bevriend koppel van hoofdpersonage Koen De Bouw wiens vrouw (rol van Joke Devynck) vermoord wordt door Kenny De Groot (Hendrik Aerts).

Een deel van de plot wordt dus al verklapt. Joke Devynck wordt vermoord.  Trouwens, waar is Johan Heldenbergh?  Hij heeft hooguit al eens mogen meespelen in de series van ‘Team Spirit 2’ en ‘Vermist’.  Maar een film?  Neen. Alleen zijn vrouw mag dat.  Hoe zou dat komen? Moeten we hen toch eens vragen.  En zou er nu ruzie zijn tussen Joke en Johan?  Wie weet.  Wordt wellicht vervolgd.  Trouwens, wie is Hendrik Aerts? Toch even opgezocht.  Hij blijkt ‘Ief’ te spelen in de eerste en de tweede reeks van de serie ‘Vermist’.  Het is een Vlaamse acteur die vooral in Nederland werkt.  Volgens het betere societyblad Knack Weekend is hij gay en vader van een kind.  Eigenlijk had Kevin Janssens volgens ons even goed die rol kunnen spelen. Hij heeft al vaker met Joke gespeeld. En van Kevin naar Kenny, het is slechts een kleine stap.

Rechter Van Rillaer wordt gespeeld door Viviane De Muynck, Inspecteur Vercauteren door Wouter Hendrickx en Onderzoeksrechter Veldeman door Dirk Tuypens.

Dirk Tuypens?  Die kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor de PVDA in Mechelen.  En Jan outte zich toch als N-VA-man.  Was die Veldeman dan niet meer iets voor Kevin Janssens?  Of Johan Heldenbergh?

Nell Catrysse, die als jonge revelatie uitblonk als de kwetsbare Maybelle in ‘The Broken Circle Breakdown’ heeft deze keer Koen De Bouw als vader.

Tja, zou die wel even goed met dat kind omgaan als Johan? Maar goed, het is maar geen gedachte.

De Minister van Justitie is voor Vic De Wachter. Andere rollen worden ingevuld door Robby Cleiren, Karel Deruwe, Camilla Blereau, Arnold Willems, Ella Leyers, Wietse Tanghe, Marilou Mermans, Ben Van Ostade, Erik Goris, Chiel van Berkel en An Pira.

Wacht eens.  Erik Goris?  Chiel van Berkel?  An Pira? Pira?  Ah, de zus van de burgemeester van Mortsel.  En Nancy De Grote uit ‚Thuis’. Chiel van Berkel zou een Hollandse komiek die hier al een decennium lang grappig loopt te wezen.  En Erik Goris blijkt wereldberoemd in Vlaanderen, want zat zowel in ‘Familie’ als in ‘Thuis’.

Dames en heren, zo ziet u maar, persmededelingen zijn objectief.  Deze cast is werkelijk indrukwekkend.  En wellicht zullen we nog heel vaak heel veel boeiende zaken te vermelden hebben over ‘Het Vonnis’.  We houden u op de hoogte.

Op 11 februari starten de opnamen in Gent. Er zal gedurende 30 dagen gefilmd worden in Brussel, Mechelen en Antwerpen om uiteindelijk eind maart neer te strijken in het assisenhof in Brugge voor de cruciale processcènes.

Synopsis : Als de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten, slaan bij Luc Segers (Koen De Bouw) de stoppen door. Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Het Vonnis is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama en komt tot stand met de steun van o.m. het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en VTM. De film wordt begin oktober 2013 in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).  Begin oktober?  Zou Jan het Filmfestival van Gent openen?

Er is nog geen beeld gedraaid, maar er is al een TRAILER.  KLIK HIER

Zie ook :

Veerle Baetens trekt een toga voor Jan

Koen De Bouw en Johan Leysen in ‘Het Vonnis’

‘Het Vonnis’ wordt de nieuwe film van Jan Verheyen

Veerle Baetens en Johan Heldenbergh zingen in Berlijn

Sven De Ridder over 2013

Jan Verheyen over 2013

Peter Bouckaert over 2013

Sven De Ridder over ’Frits en Franky’

 

Bekijk ook

Jonas Hollevoet over Arme jongen zo ver van huis!

Arme jongen zo ver van huis maakte onlangs nog deel uit van de Competitie voor …