‘Weekend aan Zee’ is ingeblikt

De debuutfilm van Ilse Somers is ingeblikt.  Ze had zich de zomer wellicht lichtjes anders ingebeeld, toen ze samen met producente Viviane Vanfleteren de opnamen in juli vastlegde om deze luchtige zomerfilm te draaien, maar het optimisme was er niet minder om.  Wij waren op de set en hadden enkele gesprekken, met onder meer Ilse Somers, Viviane Vanfleteren en actrices Maaike Neuville en Marieke Dilles.

Bekijk hier de filmpjes over ‘Weekend aan Zee’ : Klik op de vraag en je ziet wat ze zeggen.

* Wat voor een film wordt ‘Weekend aan Zee’? Een romantische film?  Een zeefilm? Een ensemblefilm?  Ze vertellen het u zelf.

*Wordt ‘Weekend aan Zee’ een vrouwenfilm? Feit is dat hij geregisseerd is door een vrouw, dat de film over vrouwen gaat, dat er vrouwen voor de camera staan, en nog een heleboel vrouwen achter de camera.  De D.O.P. is vrouwelijk en ook de producente.

* Moet de film niet te snel gedraaid worden? Er zijn slechts 20 draaidagen. Het is een Faits Divers film.  Dat betekent dat hij net als ‘Aanrijding in Moscou’, ‘Linkeroever’ en ‘De SM-Rechter’ deels met geld van VTM en van het VAF gedraaid is, en dat het eigenlijk een opgewaardeerde tv-film is.  Maar sommige van die films hebben eerder al bewezen in de bioscoop dat ze veel meer zijn.

* Marieke Dilles en Maaike Neuville over hun rollen. Spelen ze wie ze zijn?  Zijn ze wie ze spelen?

Bekijk ook

2022: A New Dawn voor film van bij ons!

2022 was een prachtjaar voor de Belgische cinema. In Cannes waren we rijkelijk aanwezig en …