‘Welp’ komt ook uit in de Britse bioscopen

Britse distributiedeal voor Welp

BRUSSEL, 16 december 2014. Jonas Govaerts’ speelfilmdebuut ‘Welp’ wordt volgend jaar door de Britse distributeur Altitude Film Entertainment in Groot-Britannië uitgebracht. Dat maakt de producent van de film, Potemkino, bekend. Daarnaast wist de avonturen-horrorfilm bij ons de kaap van 75.000 bioscoopbezoekers te halen; dit nadat de film ruim een maand in bioscooproulatie is.

In ‘Welp’ plaatst Govaerts de 12-jarige fantasierijke Sam centraal. Wanneer hij met zijn scoutsgroep op kamp vertrekt naar de Ardennen, voelt Sam al snel dat er iets niet helemaal juist zit. In het bos ontdekt hij een verwilderd, gemaskerd kind, maar de andere welpen en leiding hebben geen oren naar zijn verhaal. Tot de Stroper opduikt, een lokale psychopaat die het bos rondom het kampterrein bezaaid heeft met dodelijke vallen. De hoofdrollen worden vertolkt door Maurice Luijten, Gill Eeckelaert, Titus De Voogdt (‘Steve+Sky’, ’22 mei’), Stef Aerts (‘Cordon’, ‘Adem’) en Evelien Bosmans (‘Marina’, ‘Groenten uit Balen’).

Voor zijn eerste speelfilm kon Jonas Govaerts meteen rekenen op een wereldpremière van formaat; de film stond afgelopen zomer geprogrammeerd in het Midnight Madness-luik van het Internationaal Film Festival van Toronto. De film was daarna ook te zien op het Stockholm International Film Festival, London Film Festival, Sitges Film Festival en het Austin Fantastic Fest. Naast Groot-Britannië is Welp al uitgekomen in Italië en lopen er onderhandelingen met tal van landen, van Japen tot de VS. Bij ons loopt ‘Welp’ sinds eind oktober in de zalen en is hij ondertussen al goed voor ruim 500.000 euro box office, ofte meer dan 75.000 bezoekers. Een sterke prestatie voor een film in het horrorgenre.

Opgericht in 2012 groeide Altitude Film Entertainment de laatste jaren uit tot een geïntegreerd filmbedrijf actief op het vlak van productie, financiering, internationale sales en distributie in het Verenigd Koninkrijk. Binnen die distributiepoot kan Altitude uitpakken met een indrukwekkende catalogus met onder andere de documentaire 20 Feet to Stardom die vorig jaar nog bekroond werd met de Oscar voor Beste Documentaire, de Sundance hit ‘Fruitvale Station’, het voor Cannes geselecteerde ‘When Animals Dream’ of het bejubelde ‘Love Is Strange’ met John Lithgow en Alfred Molina. Altitude plant ‘Welp’ in de zomer van 2015 uit te brengen.

Jonas Govaerts en Roel Mondelaers schreven het scenario van ‘Welp’, dat geproduceerd werd door Peter De Maegd van Potemkino (‘The Spiral’). De film wordt door Kinepolis Film Distribution (KFD) nog steeds verdeeld in verschillende bioscopen. De internationale verkoop is in handen van het Franse Kinology. ‘Welp’ kon rekenen op steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Zie ook : 

de fantastische trailer van ‘Welp’

‘Welp’ is een winnaar

interview Jonas Govaerts

interview Titus De Voogdt

 

Bekijk ook

Vlaamse feestdag met 11 filmparels van bij ons!

Streamz viert de Vlaamse feestdag met 11 filmparels ‘van bij onz’. De straffe selectie zal vanaf …