Where is Anne Frank genomineerd voor European Film Awards!

De animatiefilm Where Is Anne Frank van Ari Folman, regisseur van het Oscargenomineerde Waltz with Bashir, is genomineerd voor de European Film Awards. Dat werd zonet bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de European Film Academy. Where Is Anne Frank ging eerder dit jaar in wereldpremière op het Festival van Cannes. Een belangrijk deel van het animatiewerk voor deze film werd uitgevoerd in Vlaanderen, in de studio van Walking The Dog.

Where Is Anne Frank borduurt verder op het iconische verhaal van Anne Frank en brengt haar denkbeeldige vriendje Kitty tot leven. Het is de eerste film voor een jong publiek van Ari Folman, die internationaal vooral bekend is van het Oscargenomineerde Waltz With Bashir (2008), een geanimeerde documentaire over de Israëlisch-Libanese Oorlog van 1982.

Where Is Anne Frank is een internationale coproductie tussen België, Luxemburg, Israël, Nederland en Frankrijk, met Walking The Dog als Vlaamse partner. Sales agent Wild Bunch vertegenwoordigt de titel internationaal. Bij ons was de film te zien op het voorbije Film Fest Gent. Op 15 december brengt distributeur Cinéart de film uit in de Belgische zalen.

Easter Eggs – Nicolas Keppens

De European Film Awards worden op 11 december uitgereikt in Berlijn. Het zijn de belangrijkste prijzen voor de Europese filmindustrie. Naast Where is Anne Frank maken ook twee korte films uit Vlaanderen kans op een European Film Award: de korte documentaire Nanu Tudor van Olga Lucovnicova, die eerder al bekroond werd met de Gouden Beer in Berlijn en met een VAF Wildcard, en de korte animatiefilm Easter Eggs van Nicolas Keppens. Ook de Belgische Coproducties Annette en Titane werden geselecteerd, samen met The Whaler Boy/KitoBoy en All-in.

Where is Anne Frank en Easter Eggs konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, in Where Is Anne Frank.

Bekijk ook

Hotel Centaur zoekt hulp!

De Grieks-Belgische kortfilm Hotel Centaur heeft jouw hulp nodig.  De opnames van de film zijn …