Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Wij’ op het Belgisch Festival in Nederland

‘Wij’ op het Belgisch Festival in Nederland

Eigenlijk is het een Nederlandse film.  En toch draait hij op het Belgisch Festival in Utrecht. Of liever, het is een Belgisch-Nederlandse coproductie. Waar wij naar uitkijken. Gebaseerd op het boek van de Belgische auteur Elvis Peeters. En met heel veel jonge Belgische acteurs in de hoofdrollen.  Naast jonge Nederlandse acteurs. Ze worden geregisseerd door Rene Eller, oprichter van het befaamde productiehuis Czar, dat over de hele wereld — ook in ons land onder leiding van Koen Mortier en Eurydice Gysel — furore maakte met zijn reclame-en videoclips. De film is deels Nederlands, deel Vlaams gesproken. De wereldpremière van de prent vond eerder dit jaar plaats op het Filmfestival van Rotterdam, nu wordt ‘Wij’ dus getoond in Utrecht. En hopelijk binnenkort ook in ons land. 

Tijdens een verzengend hete zomer in een Belgisch-Nederlands grensdorp proberen acht tieners de lome verveling te doorbreken. Ze spelen een spel van ontdekking en dagen elkaar en zichzelf steeds verder uit. Door de kracht van hun nieuwsgierigheid en seksualiteit beginnen de grenzen van het toelaatbare al snel te vervagen. Als onschuld wordt vermorzeld door perverse spelletjes en keiharde exploitatie, veranderen de jongens en meisjes in meedogenloze roofdieren. Naar de gelijknamige heftige en verontrustende roman van Elvis Peeters. Festivaldirecteur van het festival van Rotterdam Bero Beyer noemt ‘Wij’ een wilde rit: “Eentje die je verslagen op je stoel achterlaat, maar tegelijkertijd een warme en ontstellende kijk biedt op jeugdige apathie en richtingloosheid.”

Cast: Tijmen Govaerts, Aimé Claeys, Salome van Grunsven, Laura Drosopoulos, Pauline Casteleyn, Friso van der Werf, Lieselot Siddiki, Gaia Sofia Cozijn en Maxime Jacobs

De film werd in Nederland geproduceerd door Pragma Pictures in samenwerking met BNNVARA en New Amsterdam Film Company en vond in België partners in A-team Productions en Umedia. ‘Wij’ duurt 100 minuten en is Vlaams en Nederlands gesproken. 

Zaterdag 9 juni wordt de film om 21u30 in Utrecht vertoond.

In Utrecht zijn tussen 7 en 10 juni onder meer ‘Charlie en Hannah gaan uit’‘Zagros’, ‘Cargo’, ‘Rabot’, ‘Vele hemels boven de zevende’, ‘Insyriated’ en ‘Tueurs’ te zien. Klik hier voor het volledige programma.

Zie ook : 

‘Charlie en Hannah gaan uit’ in Nederland

 

Bekijk ook

Opnames ‘Yummy’ eindelijk van start

Twee jaar geleden vermaakte Lars Damoiseaux ons al met de bloederige kortfilm ‘Patient Zero’, maar …