Home / Nieuws / Op de set / Willem Wallyn strikt indrukwekkende ensemblecast voor zijn ‘All of Us’
regisseur Willem Wallyn

Willem Wallyn strikt indrukwekkende ensemblecast voor zijn ‘All of Us’

Maandag zijn de opnames gestart van ‘All of Us’, de nieuwe film van scenarist-regisseur Willem Wallyn. Wallyn wist voor zijn langspeelfilm een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaanderen. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Joke Devynck, Jan Hammenecker, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder, Kris Cuppens en Janelle Vanes vormen samen de hoofdcast van ‘All of Us’.

Deze tragikomedie brengt het verhaal van een  zelfhulpgroep van terminale patiënten, die geleid wordt door een therapeute zonder ervaring. De opnames duren nog tot begin november en vinden plaats in Antwerpen, Brussel en Gent. De film komt in 2019 uit in de bioscoop.

‘All of Us’ is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy, die nog maar enkele maanden te leven heeft.  Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus, na haar dood, haar rol in haar  gezin overneemt, als vrouw én als moeder.  Maar haar zus ziet dat écht niet zitten.

‘All of Us’ is de tweede film van Willem Wallyn, na zijn debuut ‘Film 1’ (1999) en de politieke Canvas fictiereeks ‘De 16’.

De keuze van de cast is verfrissend. Naast de bekende gezichten van Barbara Sarafian, Joke Devynck, Maaike Neuville en Ella Leyers, spelen ook enkele nieuwkomers mee. Zo is het voor model en actrice Delfine Bafort haar derde langspeelfilm,  na ‘Steve + Sky’ en de Amerikaanse film ‘Promises Written in Water’ die ze voor Vincent Gallo deed. Janne Desmet is vooral gekend van de reeks Zie mij Graag. Voor Anne-Laure Vandeputte is het haar eerste filmrol, maar ze dook wel al geregeld op in enkele televisiereeksen en zal te zijn in ‘De Bende van Jan De Lichte’. Een andere nieuwkomer is Janelle Vanes, de dochter van Axelle Red. Ook bij de acteurs is de cast verfrissend:  Tom Vermeir brak door dank zij ‘Belgica’ van Felix van Groeningen en heeft ondertussen een heleboel TV-reeksen en de Frans-Belgische film ‘Seule à mon mariage’ gedraaid. Jan Hammenecker was onder andere te zien in de reeks ‘Beau Séjour’ en ‘De 16’Dominique Van Malder is o.a. gekend van Radio Gaga. Bruno Vanden Broecke is een echt theaterbeest maar werd bij het grote publiek bekend als Dirk Porrez in ‘Safety First’. Gilles De Schryver stond enkele jaren aan de zijde van Veerle Baetens in ‘Code 37’. Kris Cuppens speelde o.a. de vader bij de reeks Spitsbroers en duizendpoot Wim Opbrouck is zowel actief in theater, als film, als in zijn programma ‘Bake – off’.

De film werd geproduceerd door W2 en Artémis Productions en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Medialaan, Screen Brussels, Telenet, VOO en de Stad Gent en werd

Bekijk ook

Startschot voor ‘Mijn vader is een saucisse’ is gegeven!

Vandaag werd het startschot gegeven voor Mijn vader is een saucisse, het langspeelfilmdebuut van Anouk …