Wine Dierickx over Kom hier dat ik u kus!

Kom hier dat ik u kus is nu eindelijk te zien in de zalen, met Wine Dierickx in één van de beklijvende hoofdrollen.

De film is een tragikomisch familiedrama van regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. In de hoofdrollen zien we o.a. Tanya Zabarylo, Tom Vermeir, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens en Wine Dierickx.

Kom hier dat ik u kus won ondertussen al verschillende prijzen, waaronder onze Cinevox AwardDit is cinema op een hoog niveau”, vond de jury.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Kom hier dat ik u kus ging vorig jaar al in première op Film Fest Gent, maar door corona kon de release niet doorgaan. Vanaf 17 november komt de film eindelijk in de zalen.

Bekijk ook

2 Belgische wereldpremières op 1 avond!

Gisterenavond kleurde Cannes eventjes zwart-geel-rood. Op het programma stonden de wereldpremière van maar liefst twee …