Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Witse’ wordt een bioscoopfilm en komt volgend jaar op 5 maart al uit

‘Witse’ wordt een bioscoopfilm en komt volgend jaar op 5 maart al uit

Hubert Damen mag dan een punt gezet hebben achter zijn carrière als tv-flik, het pensioen komt er niet van, nu hij bezweken lijkt voor de lokroep van de sirenes van het grote scherm. Terwijl we al maanden aan het popelen zijn tot we ook hier ‘Farewell to Fools’ te zien krijgen, de Roemeense film waarin hij weerwerk biedt aan levende legendes als Gerard Depardieu en Harvey Keitel, is er nu nog een film met Damen waar we kunnen naar uitkijken : ‘Witse’ wordt een film die geproduceerd zal worden door Skyline, de productiemaatschappij van Eric Wirix, die deze zomer ook ‘FC De Kampioenen : Kampioen Zijn Blijft Plezant’ draaide.  

 

Op de releaselijst voor de komende maanden die Annelies Vrijdag, persverantwoordelijke van Independent Films, eerder vandaag rondstuurde, staat vermeld dat de film ‘Witse’ op 5 maart 2014 al in de bioscopen komt.  Dat betekent dat er snel zal gedraaid worden.  Mevrouw Vrijdag kon ons nog niet verklappen wie de film zou regisseren. Wirix zelf zal het deze keer niet zijn, want hij is nog volop bezig met de montage van de film van De Kampioenen die in december in de bioscoop komt.

MET HUISREGISSEUR FRANK VAN MECHELEN?

Dé huisregisseur van Skyline is natuurlijk Frank Van Mechelen, de maker van ‘De Hel van Tanger’, ‘De Indringer’ en ‘Groenten uit Balen’, allemaal films die geproduceerd werden door Skyline.  En ook enkele van de prestigieuze tv-reeksen die Van Mechelen draaide, zijn producties van Skyline : ‘Stille Waters’, ‘Salamander’ en ook de nu al veelbesproken serie ‘Albert II’, een vijfdelige reeks die hij de voorbije maanden heeft gedraaid.  Net als Wirix zelf staat Van Mechelen ook geregeld achter de camera tijdens de opnamen van de serie ‘Aspe’, nog een productie van Skyline.

 

Maar aangezien hij wellicht volop bezig is met de montage van de vijf afleveringen van de reeks ‘Albert II’ zou het ons verwonderen, mocht Van Mechelen zich snel kunnen vrijmaken om ook ‘Witse’ te regisseren.

ONDER LEIDING VAN EEN TV-REGISSEUR?

Het kan natuurlijk ook zijn dat één van de regisseurs van de tv-serie gaat regisseren.  Al heeft geen van hen enige ervaring als filmregisseur. Skyline gaf aanvankelijk Johan Gevers de kans om de film van de Kampioenen te regisseren, maar dat bleek een verkeerde zet. Gevers was zelf verwonderd van de omvang van het filmproject en trok zich terug.  Eric Wirix nam zelf zijn plaats in als regisseur. Het zou dus verwonderlijk zijn, mocht opnieuw voor een regisseur van de serie gekozen worden.

Feit is dat Wirix de smaak lijkt te pakken te hebben van het verfilmen van tv-series.  Goed nieuws voor Pieter Aspe, die dan misschien toch mag hopen dat ook de Aspe-film, waar hij al zolang naar uitkijkt, er ooit van komt. En mocht u een idee hebben voor een film over ‘De Rodenburgs’ – nog zo’n Skyline-productie – dan moet u er misschien mee naar Wirix.  Hoewel, wacht eens even.  De eigen series hebben ze tot nu toe nog niet verfilmd.  Dus Aspe moet misschien toch nog geen victorie kraaien.

MET WELKE ACTEURS?

Welke acteurs er in de film te zien zullen zijn, konden ze bij Independent ook nog niet kwijt.  Dat Damen er bij is, lijkt ons een zekerheid.  Hij zei aan het einde van de tv-serie trouwens zelf dat hij niet neen zou zeggen als er hem een goed scenario voor de film zou worden voorgelegd.  Vraag is welke ploeg hij om zich heen krijgt en of de film voortborduurt op waar de serie gekomen was.  Nog veel vragen die ongetwijfeld binnenkort beantwoord worden.

Maar één antwoord is zeker : de film komt er. Er is zelfs al een facebookpagina : Witse- de film

Bekijk ook

Lukas Dhont: “Kortfilms zijn meer dan een opstapje naar iets beters”

Dit weekend liep het kortfilmfestival in Leuven af. Hoewel kortfilms vaak geen lang leven beschoren …