(foto Bart Baevegems)

Wuif jij Adil en Bilall ook uit?

We gaven het hier al eerder mee : Adil en Bilall trekken naar Hollywood om er ‘Bad Boys for Life’ te gaan regisseren. En dat moet allemaal snel gaan, want in augustus gaan de opnamen al van start en mannen als producent Jerry Bruckheimer willen hun personeel dan ook in de buurt.  Vermoedelijk krijgen Adil en Bilall een kantoortje in de studio waar ze goed omringd zullen zijn om zich ten volle te concentreren op hun nieuwste plannen.  Maar je kunt nog afscheid van hen nemen : deze namiddag om 14 uur zal je ze, vermoedelijk onder luide toejuichingen van fans, patsers en andere bewonderaars, kunnen uitzwaaien.  Want dat is wat heel Antwerpen doet : op zaterdag 3 februari om 14 uur op de Groenplaats zwaait Antwerpen hen uit.

Jawel, hetzelfde Antwerpen dat ze zo zwaar over de hekel halen in hun ‘Patser’. Sportief van de stad van Bart De Wever, die ook al tijdens de opnamen alle steun en faciliteiten gaf aan deze productie, ook al had het stadsbestuur toen al zorgvuldig het script mogen inkijken, waarin de burgemeester en zijn troepen er volop van langs krijgen. Dus, spring op de bus, of op de trein, pak de fiets, of de wagen, en ga mee vieren, straks op de Groenplaats in Antwerpen.

 

En intussen staat ‘Patser’ nationaal nog onbedreigd op kop van de top-10 en ook in Nederland, waar de film donderdag officieel van start ging, speelt de prent voor volle zalen en staat er ook op 1 in de filmhitlijsten. Het moet van ‘Hector’ of ‘Koko Flanel’ geleden zijn dat een Vlaamse film het nog zo goed deed in de Nederlandse bioscopen.

Zie ook :

Adil en Bilall regisseren ‘Bad Boys 3’

Op naar een plekje in de top-10 van de populairste Vlaamse films aller tijden

Matteo blijft zichzelf uitdagen

Matteo wist al lang dat hij met Adil en Bilall zou werken

‘Patser’ is even heftig als de makers van de film

De patser wil zijn eigen stem, volgens Matteo

Matteo neemt zijn petje af voor Adil en Bilall

‘Patser’ : de meest multiculturele film van Vlaanderen

‘Patser’ is dé shit en onze kak

 

Bekijk ook

Robin Pront over Zillion!

Vorige week ging Zillion eindelijk in première, de nieuwe film van Robin Pront (d’Ardennen).  Synopsis: 1997. Computergenie …