Home / Nieuws / Yoshi Aesaert en zijn ‘Overpeinzingen bij de overgang’

Yoshi Aesaert en zijn ‘Overpeinzingen bij de overgang’

Twee jaar geleden had niemand al gehoord van Yoshi Aesaert en zijn Marmalade Films.  Intussen pakte de productiemaatschappij van de jonge producer uit met ‘Wat mannen willen’ en mag blijken dat hij goed weet waar hij mee bezig is.  Volgens ons hebben we met een blijver te maken.  Hopen en duimen dus maar.

 

1) Was 2015 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)
2015 was een filmjaar om trots op te zijn. Nooit werden zoveel Vlaamse films gereleased in één jaar tijd. Dat zorgde voor veel overpeinzingen en meningen, maar het belangrijkste is dat we erin slagen om zoveel films te maken. Daar mogen we écht trots op zijn. Dit komt door de verschillende incentives van de overheid inzake financiering en stimulering van de sector. 2015 was ook het jaar van de debutanten die allemaal een prachtig resultaat hebben afgeleverd en naast de theatrical release nog een mooi parcours kunnen afleggen op VOD, DVD, SVOD etc.

2015 was voor mezelf en mijn productiehuis Marmalade ook erg speciaal omdat we onze eerste Vlaamse film, ‘Wat Mannen Willen’, hebben uitgebracht. Een film waar ik trots op ben omdat cast, crew en het volledige Marmalade team zo hard aan deze film hebben gewerkt én omdat Filip Peeters het voor zijn “eerste keer” verdomd goed heeft gedaan!

2) Wat zijn uw plannen voor 2016?

2016 zal nog drukker worden dan 2015. Binnen Marmalade staan veel uitbreidingen te gebeuren en gaan we vooral weer nieuwe leuke dingen maken. We mogen naast ons parcours in de film ook enkele tv-reeksen draaien in 2016 waarvan ik veel verwacht. Daarnaast zijn we bezig met 2 internationale co-producties en zet An Rydant namens Marmalade haar strategie verder om onze non-fictie tak uit te bouwen in België.

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)
Ik ben bijzonder trots op De Wereldvrede. Zowel productioneel als creatief hebben ze met Bevergem een fantastisch resultaat neergezet wat alleen maar kan bewijzen dat er nog meer kansen moeten gaan naar jonge talentvolle regisseurs/producers en ondernemers.

4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

Ik zet me alvast schrap voor de film ‘Cargo’ van Gilles Coulier. Ik verwacht daar heel veel van. Natuurlijk is het ook uitkijken naar Belgica van Felix Van Groeningen wat ook een toppertje zal worden.

Zie ook :

– Nog meer mensen beantwoordden de Cinevox-vraagjes

Filip Peeters over ‘Wat mannen willen’

Trailer ‘Wat mannen willen’

Danny Elsen over ‘Wat mannen willen’

Bekijk ook

Deze Vlamingen hebben een nominatie te pakken voor Les Magritte du Cinéma

Vrijdag werden in Brussel door de Académie André Delvaux de nominaties bekendgemaakt voor de negende …