Young Audience Award, het perfecte jeugdevent in Corona-tijd, was een succes!

Afgelopen week keken jongeren van over heel Europa naar de drie genomineerde films van de Young Audience Award (YAA) 2020, georganiseerd door The European Film Academy. En voor de vijfde keer op een rij bracht Filem’On – het internationaal Filmfestival voor Jong Publiek – de Young Audience Award naar België! Ook JEF, schoof dit jaar mee aan om nog meer jonge cinefielen te bereiken.

Hilde Steenssens, directrice van Filem’On: “YAA is een soort Eurovisie Songfestival maar dan voor arthouse films voor jongeren, simultaan georganiseerd in 32 landen. De jongeren vonden het superleuk om deel uit te maken van dit internationaal  live event en dit vanuit de veilge zetel in hun huiskamer. Ideaal voor de Coronatijd.”

Heel de week discussieerden de Belgische jongeren via de Zoom meetings met elkaar en deze zondag werd de winnaar, onder moderatie van Belgisch ex-jurylid, Ivana Noa, bekend gemaakt in een schitterende online Award Ceremony.

De ceremonie kan je hier online herbekijken!

Het beeldje ging dit jaar naar My Brother Chases Dinosaurs van Stefano Cipani. De winnaar van YAA 2020 zal te zien zijn tijdens het Filem’On festival van 28 oktober tot en met 3 november 2020, in aanwezigheid van de regisseurs, dit keer hopelijk terug in de bioscoop!

Bekijk ook

Niet te missen op DOCVILLE!

DOCVILLE gaat van start op 22 maart met een spetterende 19e editie. Tot en met …