Home / Nieuws / Festivals / ‘#YOUTOO’ van Björn Pinxten en Jenne Decleir wint de HUMO-award!

‘#YOUTOO’ van Björn Pinxten en Jenne Decleir wint de HUMO-award!

Gisterenavond is de eerste award op Kortfilmfestival Leuven uitgereikt. De film #YOUTOO van Björn Pinxten en Jenne Decleir won overtuigend de HUMO-award. Het publiek stemde massaal voor de film die op de openingsavond van het festival in wereldpremière ging.

Jenne Decleir en Björn Pinxten zijn geen onbekenden; ze verdienden voor en achter de schermen hun strepen als acteur, producent, schrijver en maker. Nu bundelen ze de krachten voor hun eerste kortfilm samen. Uiteraard nemen ze zélf ook het acteerwerk voor hun rekening, naast Joren Seldeslachts en Kevin Bellemans. De term geestige horror-actie kortfilm mag voor #YouToo uitgevonden worden.

Synopsis
Zeven mannen in vreemde pakken, opgejaagd door projectielen en bommen, vluchten naar een safehouse in het bos. Vier van hen laten daarbij het leven.

De Humo-award is goed voor een aankoopprijs van €600 en wordt geschonken door Humo en Dalton Distribution. De film zal vanaf woensdag 11 december gedurende 1 week te bekijken zijn op de website van Humo.

Erik Stockman maakte de selectie voor de Humo-avond:

Wildernis van Benjamin Sprengers
Bos van Steffen Geypens
Memphis van Mungu Cornelis
Entre-Deux van Oan Moonens
Bruut van Tom De Liège
#YOUTOO van Björn Pinxten en Jenne Decleir.

De 25ste edtie van Kortfilmfestival Leuven loopt nog tot vandaag, 7 december, in STUK Leuven.  Dan worden alle andere prijzen uitgereikt, waaronder de felbegeerde VAF Wildcards.

Bekijk ook

Peter-Van-Den-Begin-Cinevox

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het …