Home / Nieuws / Binnenkort / ‘Yummy’ doet het met Maaike Neuville en Bart D’Hollanders
Maaike Neuville maakt deel uit van de cast van 'Elke derde donderdag' (foto KVdm - Cinevox)

‘Yummy’ doet het met Maaike Neuville en Bart D’Hollanders

Twee jaar geleden zat Lars Damoiseaux met ‘Patient Zero’ in de competitie van het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven.  Toen zei de Nederlandse Belg (of Belgische Nederlander) die in de jaren ’90 furore maakte met een heel reeks hilarische kortfilms en vervolgens overschakelde naar de reclamewereld waar hij ook vaak voor de meest geschifte clips tekende, dat zijn ‘Patient Zero’ eigenlijk een soort trailer was, een probeersel, voor een gore horrorfilm met veel bloed, gruwel en nog veel meer humor.  Het resultaat was zeer vermakelijk.   We zagen er tal van bekende mensen opgepeuzeld werden en verslonden. Die voorstudie moest dus resulteren in een langspeler die door de mensen van ‘A Team Productions’ — jawel, Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe — met heel weinig geld zou gemaakt worden. Er zou zelfs geen subsidie worden aangevraagd, zo vertelde Damoiseaux toen. Het duurde iets langer dan verhoopt, maar nu komt de film er toch. 

Vorig jaar was men al van plan te draaien, en toen zou Frances Lefebure de vrouwelijke hoofdrol spelen, maar zij heeft moeten afhaken.  Maaike Neuville neemt haar plaats in. Drukke tijden voor haar. Want ze zit ook in ‘All of Us’ van Willem Wallyn, een film waarvan de opnames eind deze maand van start gaan. Aan haar zijde komt ‘Callboy’ Bart Hollanders, die vorig jaar met ‘Ibiza’ al eens een langspeler probeerde te doen. Maar of we die ooit te zien krijgen, is weer een ander verhaal.  Want ‘Ibiza’ was een productie van Marmalade Films, het bedrijf dat zo’n schuldenberg had, dat het geen centen meer vond om crew en acteurs te betalen.  Op een gegeven moment werd het werk stilgelegd en niet meer hernomen.  Gelukkig, ‘Yummy’ is andere koek, een productie van ‘A Team Productions’. En als je ziet wat de heren met ‘Torpedo’ aan het doen zijn, en met ‘Patser’, ‘Black’ en ‘Image’ deden, mag Bart Hollanders dit keer op zijn twee oren slapen.  Al zullen die misschien niet lang meer aan zijn hoofd zitten, met die wrede monsters achter zich aan.  O, en nog een naam. Annick Christiaens, die zich dan toch niet helemaal op de regie (‘Marquet Place’) is gaan concentreren, speelt de moeder van Bart en Maaike.  En wellicht zullen we nog waslijsten namen te zien krijgen van mensen die ondanks hun faam ook maar van vlees en bloed blijken te zijn. Volgende maand gaan de opnames van ‘Yummy’ al van start.

Zie ook: 

Lars Damoiseaux over ‘Patient Zero’

 

Bekijk ook

Vlaamse acteurs aan de zijde van Jérémie Renier op Frans filmfestival!

Zaterdag 29 augustus wordt tijdens het Festival du Film Francophone d’Angoulême de nieuwe film van Stephan Streker in competitie vertoond. …