Ziehier de affiche van het Brussels Film Festival 2017

Doorheen de jaren, heeft het Brussels Film Festival de diversiteit, de rijkdom en de indrukwekkende kwaliteit van de Europese cinema willen onderstrepen. Om dit te bereiken, heeft het Brussels Film Festival zijn affiches steeds verder laten ontwikkelen. Sinds 2015, brengen de affiches hulde aan cultfilms, knipogen naar filmmakers als Pedro Almodovar, Jean-Pierre Jeunet of Stanley Kubrick. Vorig jaar bracht het Brussels Film Festival eerbetoon aan één van de grootste cultfilms, “Metropolis” van de Duitse filmmaker Fritz Lang, dankzij een affiche gemaakt door Laurent Durieux, een Belgische artiest die door vele Amerikaanse filmmakers wordt gevraagd. Voor deze editie brengt het Brussels Film Festival hulde aan de bekende Franse regisseur, acteur en scenarist Jacques Tati door middel van zijn bekendste personage: Monsieur Hulot.

David Merveille is een auteur en illustrator die in Brussel werkt voor de pers, publiciteit en jeugdboeken. In zijn illustraties ontdekken we een gekleurde, fantasierijke en soms vreemde wereld die we terugvinden in vele van zijn kinderboeken, uitgegeven door Rouerge, Nathan, Mijade, etc. In 2006, brengt hij hulde aan Jacques Tati met een boek voor kinderen : “Le jacquot de Monsieur Hulot”. Hij heeft met dit boek vele prijzen gewonnen zoals de Prix Québec/Wallonie-Bruxelles 2007. Sinds 1996 werk David Merveille als leraar aan het Sint-Lucas Instituut van Brussel.

Dankzij zijn expertise en creativiteit, kan het Brussels Film Festival hulde brengen aan de talrijke kwaliteiten van de Europese cinema en het genie van de bekende Jacques Tati.

Voor meer informatie over de kunstenaar : http://www.merveille.be/

BRUSSELS FILM FESTIVAL
Van 10 tot 23 juni 2017 op het Heilig-Kruisplein/Flagey, in Cinematek, in het Théâtre 140 en in White Cinema.
Voor meer info: www.brusselsfilmfestival.bewww.brff.be

Bekijk ook

Drie Vlaamse series naar Canneseries!

Het internationale seriesfestival Canneseries heeft zonet het programma bekendgemaakt voor zijn zesde editie (14-19 april). Drie Vlaamse …