Home / Nieuws / Varia / ‘Zware jongens’ én ‘Hollywood aan de Schelde’ van Robbe De Hert gratis online te bekijken!

‘Zware jongens’ én ‘Hollywood aan de Schelde’ van Robbe De Hert gratis online te bekijken!

© Kris J. Y. Verdonck

Regisseur Robbe De Hert overleed op 24 augustus, hij werd 77 jaar. Naar aanleiding van dit overlijden worden er twee films van Robbe aangeboden.

Erik Van Looy en Jan Verheyen

Hollywood aan de Schelde brengt het indrukwekkende verhaal van de Vlaamse filmgeschiedenis: van de succesvolle buurtbioscopen over de eerste Vlaamse films tot de succesverhalen van Stijn Coninx tot Lukas Dhont.

Robbe De Hert en zijn assistente Joke Sluydts interviewden tal van prominenten uit de filmwereld: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Bilall Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus en André Delvaux.

Die interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières. Tal van acteurs vertellen hun ervaringen, waaronder Koen De Bouw en Michaël Pas, die het geheel ook mooi aan elkaar praat.

De documentaire bevat ook een zeer geestige blooper uit de film Zware jongens. Gaston Berghmans vertelt ook over de samenwerking met Robbe.

Zware jongens is beschikbaar op Vtm.be en Hollywood aan de schelde op vrt.be, beide tot 25 september.

Bekijk ook

Peter-Van-Den-Begin-Cinevox

The Barefoot Emperor haalde 25e festivalselectie!

Op vrijdag 25 september opent The Barefoot Emperor het Odessa Film Festival in Oekraïne. Voor het …