‘Het Bijzondere Leven…’ van Kevin Meul in Valladolid

‘Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck’, het kortfilmdebuut van Kevin Meul, heeft op het Internationaal Filmfestival in het Spaanse Valladolid de Prijs voor de Beste Kortfilm gewonnen. De prent maakte er deel uit van de sectie ‘Meeting Point’, een competitie voor eerste en tweede films.  De Vlaamse langspeelfilms ‘Quichote’s Eiland’ en ‘Hasta La Vista’ waren geselecteerd voor de langspeelfilmsectie van het internationaal befaamde festival.

Kevin Meul is de broer van Niek Meul, de basgitarist van ‘Das Pop’. De jongens van ‘Das Pop’ groeiden samen op en broer Kevin stond er blijkbaar heel dicht bij.  Want hij is al jarenlang de vaste regisseur van hun clips en ook in de kortfilm van Meul wordt er muziek van ‘Das Pop’ gebruikt.

In de hoofdrollen zien we onder andere Kenneth Vanbaeden, Wim Willaert, Ruth Becquart, Jef Demedts, Fons Dumont, Robbe Langeraert, Darya Gantura, Pieter Genard, June Voeten, Zoé Ergo en Renaud Laureyns.  De vertelstem is van Josse De Pauw.

De man achter de camera is dezelfde van ‘Rundskop’, ‘Small Gods’ en ‘The Loft’ : Nicolas Karakatsanis.

Voor de montage van de beelden is Tom Denoyette verantwoordelijk.  Hij monteerde eerder ook al befaamde kortfilms als ‘Helskinki’ van Caroline De Maeyer, ‘Siemiany’ van Philip James MacGoldrick, ‘Marie’ van Jozefien Scheepers, ‘Dansen met Travolta’ van Lenny Van Wesemael en ‘Badpakje 46’ van Wannes Destoop.

De film gaat over een man die geen geluk heeft in het leven. En de mensen die hij ontmoet hebben nog minder geluk.  En toch heeft hij een toekomst.

De film was eerder al een mooie carrière begonnen in de Verenigde Staten van Amerika, waar ‘Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck’ in Chicago bekroond werd met de Golden Plaque for Best Narrative Short en ook op het L.A. Short Fest viel de film in de prijzen.  Daarnaast was hij te zien op de festivals van St. Louis en Austin.  In Europa stond de film tot nu toe al op het programma van festivals in Rijsel, Praag en Berlijn.

In eigen land kreeg Kevin Meul voor zijn film de publieksprijs op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven en de Studio Equipe-prijs op het Brussels Filmfestival.  Bij het VAF is men ook overtuigd van zijn kunnen.  In mei kreeg Meul 60.000. € productiesteun toegekend voor zijn tweede kortfilm, ‘Cadet’.

Mocht je één van de ongelukkigen zijn die de kortfilm nog niet gezien hebt, weet dan dat hij op de ‘Selected Shorts’ 13 staat, met de beste Vlaamse kortfilms van het afgelopen jaar.

Over die dvd lees je hier meer :

Selected Shorts 13

En hier een voorsmaakje van de film :

Een mooie making-of van de film, ook van Kevin Meul, gemaakt doorNele Keukelier, Hanse Cora, Dries Delputte, Wim Reygaert, Raf Enckels & Das Pop

Making of ‘het Bijzondere Leven’


Check Also

Titus De Voogdt en Hans Buyse over ‘Zodiac’!

Recent staken Titus De Voogdt (‘King of the Belgians’, ‘The Barefoot Emperor’) en Hans Buyse …