Home / Nieuws / Belgisch productiehuis Caviar maakt met ‘The Street Party’ voor het eerst een animatiefilm

Belgisch productiehuis Caviar maakt met ‘The Street Party’ voor het eerst een animatiefilm

Met ‘The Street Party’ waagt Caviar zich op onbekend terrein. Voor het eerst maakt het Belgisch productiehuis een animatiefilm en dit in coproductie met Zentropa en New Creations uit Denemarken. De film wordt volledig in Brussel gemaakt. Het idee is ontstaan uit een Deense dagelijkse comic die bedenkers Morgenthaler en Wulff publiceren sinds 2001. De film richt zich op jongvolwassenen en jongeren tussen 15 en 29 jaar.


CEO Bert Hamelinck ziet het alvast als een nieuwe belangrijke stap voor Caviar: “We zijn al lang actief binnen zowel films, series, documentaires maar ook advertenties en videoclips. Hiermee verleggen we opnieuw onze grenzen. We nemen de uitdaging heel graag aan om de gevatte comics van WUMO te vertalen naar een minstens even hilarische langspeelfilm.”

Brussel animeert

Dimitri Verbeeck, in de loop der jaren in vele gedaanten aan te treffen, op tal van Belgische filmsets treedt op als producer van de productie. En het is hij die ons telefonisch uitlegt dat de heren Anders Morgenthaler en Mikael Wulff zelf de figuren van ‘The Street Party’ zullen ontwikkelen in 2D, zoals ze dat bij het maken van hun comic gewoon zijn, dat ze ook het universum ontwikkelen, maar dat de eigenlijke animatie, het in beweging brengen van de hele wereld en de figuren die ‘The Street Party’ zullen bevolken, in België zal gebeuren.  Dat zal deels op de postsynchronisatie-afdeling van het Brusselse Caviar gebeuren, waar de geanimeerde onderdelen zullen “ge-composit worden”, maar Caviar is ook nog in onderhandeling met enkele animatiestudio’s die de eigenlijke animatie van de 3D-film voor hun rekening zullen nemen.

Zentropa

Dat ons land intussen een ferme reputatie heeft opgebouwd op het vlak van animatie zal de Denen wellicht onze richting hebben uitgedreven.  Maar de samenwerking is vooral tot stand gekomen door de goeie ervaring van  Zentropa met Caviar ten tijde van de productie van ‘Nymphomaniac’, de film van Lars Von Trier die voor een deel in Gent werd gedraaid. Het productiehuis van de befaamde regisseur bleek zeer tevreden over de samenwerking.  ‘Nymphomaniac’ blijkt nu het begin van een mooi huwelijk te zijn geweest tussen Zentropa en Caviar.

Synopsis

Dit is het verhaal dat Morgenthaler en Wulff samen met de mensen van Caviar willen vertellen : In een poging om zijn ouders weer bij elkaar te brengen, organiseert de jonge Mogens samen met zijn buitengewone vrienden het grootste straatfeest ooit. Wat hij echter niet weet is dat er achter de façade van wat een doorsnee maar toch eigenaardige buurt lijkt, hem nog enkele verrassingen te wachten staan. Wanneer zijn jeugdvriendin Sofia in de puberteit belandt, lijkt voor hem het tijdperk van spelen ook op zijn einde te lopen. In een avontuur vol grappige taferelen zoals de buurtkat die Mogens’ haarshampoo probeert te stelen of de krankzinnige drielingbroertjes van Sofia die ieders leven tot een hel maken, wordt Mogens op de proef gesteld door alledaagse uitdagingen. En dan is het nog maar de vraag of hij het tuinfeest wel tot een goed einde zal kunnen brengen…

 

 

 

Bekijk ook

Raoul Servais krijgt een vaste plek in ‘Mu.ZEE’

Vandaag kondigde Filmfestival Oostende een samenwerking aan tussen Mu.ZEE, Stad Oostende, Filmfestival Oostende en het …