Home / Nieuws / EFA Young Audience Award annuleert de bioscoopvertoningen en gaat Online!

EFA Young Audience Award annuleert de bioscoopvertoningen en gaat Online!

Omwille van het Coronavirus annuleren de European Film Academy en haar partners alle bioscoopvoorstellingen voor de jury’s , die op 26 april in veertig landen over heel Europa gepland stonden. Hoewel er niets boven de beleving gaat om een film in een bioscoopzaal samen met filmliefhebbers te bekijken, moet in deze tijden absoluut worden vermeden dat het virus zich verder blijft verspreiden tegen hoge snelheid.

Dit betekent echter niet dat je niet meer naar goede films kan kijken. Daarom gaat de EFA Young Audience Award dit jaar volledig virtueel. Op dit moment worden de modaliteiten nog verder ontwikkeld. Iedereen tussen 12 en 14 jaar is welkom om de internationale jury online te vervoegen.

Meer informatie wordt op volgende website geplaatst yaa.europeanfilmawards.eu. Je vindt er info over de kwalitatieve Young Audience Films, over de vorige Audience Award edities en waar je die films online kan bekijken. Hoewel de bioscoopvertoningen niet doorgaan, was er al enorm veel voorbereid. Daarom wil de European Film Academy al haar partners bedanken. (De volledige lijst vind je hier).

De EFA Young Audience Award wordt georganiseerd en voorgesteld door de European Film Academy en de EFA Productions met de steun van Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) en de Creative Europe – Media Sub-Programme of the European Union. Mediapartner is FRED Film Radio.

Bekijk ook

Win twee abonnementen op Sooner!

Toon een belangrijk persoon in je leven dat je aan hem of aan haar denkt en schenk een …