Home / Nieuws / Festivals / Filmmuziekfeest sluit Film Fest Gent af!

Filmmuziekfeest sluit Film Fest Gent af!

De World Soundtrack Awards gaan dit jaar door als een online filmmuziekfeest, gelivestreamd vanuit Kinepolis Gent, waar de ceremonie zelf zal plaatsvinden. Het WSA-gala sluit Film Fest Gent af.

Op de 20ste verjaardagseditie zal teruggeblikt worden op een rijke geschiedenis, en zullen de Film Composers of the Year van de voorbije twee decennia in de bloemetjes gezet worden. Onder hen Alexandre Desplat, die een recordaantal keren deze filmmuziekprijs heeft gewonnen. “The WSA zijn hét grootste festival voor filmmuziek”, zegt Desplat.

Hun muziek zal vooraf worden opgenomen door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor, onder leiding van maestro Dirk Brossé.

Zoals steeds reikt de World Soundtrack Academy een Lifetime Achievement Award uit. In 2020 valt deze eer te beurt aan de gelauwerde componist Gabriel Yared. En zo is er een cirkel rond: Yared was de allereerste centrale gast van de WSA, in 2001.

“Doorheen de jaren zag ik filmcomponisten evolueren en tot bloei komen”,  zegt Gabriel Yared. “Dankzij de erkenning en de promotie die ze via de WSA krijgen, mogen velen zich vandaag tot het kruim van de filmcomponisten in Hollywood rekenen.”

Naar jaarlijkse gewoonte zal ook de winnaar van de Discovery Award van de vorige WSA-editie erbij zijn. Michael Abels werd in 2019 de ontdekking van het jaar. Zijn winnende score voor Jordan Peeles horrorfilm Us zal live uitgevoerd worden.

Het livestream evenement zal gratis te volgen zijn na registratie.

 

Bekijk ook

Belgisch producent eert Ennio Morricone met documentaire!

Gisteren overleed Ennio Morricone, één van ’s werelds beroemdste filmcomponisten. Peter De Maegd van Potemkino …