Home / Nieuws / Festivals / Het Brussels Short Film Festival maakt haar programmatie bekend

Het Brussels Short Film Festival maakt haar programmatie bekend

Na ettelijke uren films kijken en overleg hakten het team van het Brussels Short Film Festival en het selectiecomité de knoop door. Met trots stellen ze de programmatie van 2019 voor!

De competities
136 kortfilms uit 30 verschillende landen maken kans op €40 000 aan prijzengeld! Ze werden opgedeeld in drie competities:

 Internationale Competitie
62 films werden weerhouden uit meer dan 4400 inzendingen!
De films komen uit Europa, maar ook uit Azerbeidzjan, Servië, Iran, Venezuela, Ghana, enzovoort.

 Nationale Competitie
34 Belgische films werden geselecteerd uit 400 ingezonden kortfilms. Als kers op de taart worden daarvan 12 films in avant-première vertoond!

Next Generation
40 films van Belgische en internationale filmscholen werden gekozen uit 1000 inzendingen!

De OFF’s  – BUITEN COMPETITIE
204 films buiten competitie worden voorgesteld in vier categorieën met een link naar de actualiteit en thema’s die de kijkers zullen aanspreken. Deze 22ste editie van het Brussels Short Film Festival brengt ook heel wat nieuwigheden:

DeMusts’
In samenwerking met negen gerenommeerde Europese filmfestivals lanceert het BSFF de “European Short Film Audience Award – ESFAA”: een programma van favoriete kortfilms die werden uitgekozen door het publiek op tournee door heel Europa.
Bovendien geeft “Short Version” de kijker de kans om de kortfilms te ontdekken die aan de basis lagen van enkele bekende langspeelfilms.

Assasin(s) van Mathieu Kassovit
Foutaises van Jean-Pierre Jeunet
Wrong Cops van Quentin Dupieux

Travelling’
Een bijzondere retrospectieve over de fiets, Shorts on Wheels, viert het vertrek van de Tour de France vanuit Brussel. Met Everything’s fine! zetten we de hedendaagse ecologische en sociale vraagstukken in de verf.

 Rock’n Roll
Een selectie van trashy en grappige kortfilms.

 Events
Tot slot vinden er tal van evenementen plaats op het festival: de opening- en slotceremonies en de vermaarde Nacht van de Kortfilm.

 Op weg naar de Oscars®
Sinds 2018 maakt het Brusselse Kortfilmfestival deel uit van de lijst van kwalificerende festivals voor de Oscars®. Hiermee voegt het festival zich bij enkele prestigieuze internationale filmfestivals, zoals die van Cannes, van Berlijn en van Clermont-Ferrand! De winnaars van de Nationale en Internationale Competities zullen rechtstreeks opgenomen worden in de preselecties van de Oscars®.

Afspraak dus op donderdag 25 april voor de start van het BSFF 2019, waar je kennis maakt met talloze talenten uit de Belgische en internationale cinema, zowel met de grote namen als met jonge talenten die hun eerste stappen zetten in de film! Het festival loopt tot 5 mei in Brussel, maar komt ook naar Vlaanderen en Wallonië.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …