In quarantaine met… Anemone Valcke!

Anemone Valcke

Anemone Valcke debuteerde in 2008 in het succesvolle Aanrijding In Moscou van Christophe Van Rompaey. Sindsdien zagen we haar in Bo van Hans Herbots, Adem van Hans Van Nuffel, Offline van Peter Monsaert, Brasserie Romantiek van Joël Vanhoebrouck, Hoe Kamelen Leeuwen Worden van Lydia Rigaux, Ghost Tropic van Bas Devos en binnenkort – wanneer valt in deze onzekere tijden moeilijk te voorspellen – in Cool Abdoul van Jonas Baeckeland. Tussendoor vertolkte ze gast- en hoofdrollen in tal van series, zoals Loslopend Wild, Vriendinnen, Bevergem, The Missing en De Bende Van Jan De Lichte. We vroegen haar of zij enkele tips heeft om de tijd door te komen tijdens de lockdown… 

Welke films wil jij dezer dagen (her)bekijken?
Ik zag Shoplifters. Vond ik mega mooi. Ik zou graag Grave (Raw) terug zien. Er is een site waar je alle Belgische films en nog veel

Anemone Valcke

universciné.be en daar wil ik bijna alle films nog van zien. Ik heb ook onlangs nog een keer naar Homecoming van Beyonce gekeken. Dat doet altijd deugd om te herbekijken. Atlantique wil ik ook graag zien. Ik hoorde dat die heel mooi is. Etangs noirs ook een toppertje om nu naar te kijken.

Welke films moeten kinderen zeker zien?
Kinderen moeten ALLES van Myazaki zien. ALLES en vooral my My Neighbour Totoro, dat is ongelooflijk schoon. Die films mogen ook dienen als antwoord op mijn eerste vraag.

Welke boeken wil jij (her)lezen?
Ik ben nu ‘Grand Hotel Europa’ aan het lezen, zoals iedereen denk ik, en erna ga ik ‘De Meeste Mensen Deugen’ lezen, ook zoals iedereen denk ik. Voor de rest zou ik wel graag ‘En Toen Wisten We Alles’, zeker in deze tijden, van Coen Simon lezen. Het ligt al klaar. Alsook ‘Het Slimme Darmen Dieet’ van Michael Mosley en ‘Reality Is Not What It Seems’ van Carlo Rovelli. Oh, en ‘De Baron In De Bomen’ van Italo Calvino en ‘Pluk van de Petteflet’ van Annie M.G. Schmidt.

Wat vind jij bingewatch-waardige series?
The morning show. Ik vind dat IEDEREEN dat MOET zien. Girls sowieso. Ik vind het raar dat veel mensen die nog niet hebben gezien. Parks and recreation. Le petit quin quin. Sharp Objects. Unbelievable. Big mouth (deze geldt ook voor de kinderen vanaf 12 denk ik ) Insecure. Broad City. Plan Coeur (guilty pleasure, vind ik echt nog leuk, heel relax). En Atlanta en Easy!

Wat zijn jouw favoriete gezelschapspellen?
Dixit, Avalon en Times up, zelfgemaakt met eigen regels, en ook zeer zeker UNO!

Welke podcasts, radio- en tv-programma’s wil jij zeker niet missen?
Podcasts: Esther Perel: ‘Where should we begin’ = IEDEREEN MOET dat horen. Alsook haar boeken: ‘Mating In Captivity’ en ‘The State of the Affairs: Rethinking Infidelity’. Ik hoorde een leuke podcast van dat ene meisje dat haarzelf in de elite van New York heeft gelogen en nu in de gevangenis zit: ‘A Conwoman: Fake Heiress’. Ook ‘The habitat’: over mensen die als voorbereiding op een missie op mars, een jaar moeten leven alsof ze op mars zijn. En ook de podcasts van Sam Harris: ‘Making Sense’. Alles van interne keuken en Touché. Oh en ‘The Black Out’, zeker nu, spannend, gaat over een nieuwe samenleving doordat de power uitgaat in de wereld.

 

Bekijk ook

Dit was het Debat van de Ensors 2023!

Op zondag 29 januari, de derde dag van het Filmfestival te Oostende, vond het Debat …