Home / Nieuws / Op de set / Jeroen Perceval en Jan Bijvoet in Pools-Belgische coproductie ‘The Mute’

Jeroen Perceval en Jan Bijvoet in Pools-Belgische coproductie ‘The Mute’

 

Op 26 september gingen de opnamen van ‘The Mute’ (‘Krew Boga’) van start op locatie in de Poolse bergen. De film volgt twee Christelijke ridders – Willibrord & Nameless – op hun pad naar een afgelegen, heidens dorp. Eens aangekomen in de lokale gemeenschap wordt hun geloof, waardensysteem en hun onderlinge band op de proef gesteld. ‘The Mute’ speelt zich af in de vroege Middeleeuwen.

De internationale cast bestaat uit de Poolse acteurs Krzysztof Pieczyński (‘Afterimage’, ‘Suicide Room‘, ‘Chain Reaction’), Karol Biernacki (‘Amok‘, ‘Planet Single’) en de Fransman Olivier de Sagazan. De Belgische acteurs Jeroen Perceval (‘D’Ardennen’, ‘Paradise Trips’‘Rundskop’) en Jan Bijvoet (Embrace of the Serpent’,’Borgman’) vertolken respectievelijk de rollen van Karenga en The King.

The Mute is de tweede film van Konopka, die in 2010 met zijn korte documentaire ‘Rabbit à la Berlin’ genomineerd werd voor een Academy Award. Het script werd geschreven door Konopka, Przemysław Nowakowski en Anna Wydra, die de film ook produceert met haar productiehuis Otter Films. De coproducenten zijn Jurgen Willocx en Melissa Dhondt van het Belgische productiehuis Earlybirds Films. “The Mute is onze eerste minoritaire coproductie. We zijn enorm trots om als coproducent in dit creatieve project mee te stappen en bijzonder enthousiast over de Belgische acteurs die we aan boord hebben.”

Earlybirds Films is het jonge Gentse productiehuis achter de kortfilms ‘Le Pli dans l’Espace’ van regisseuse Ann-Julie Vervaeke, ‘Dissonant’ van Jurgen Willocx, ‘Camino del Sol’ van Jeannice Adriaansens en ‘This is How I Disappear & Maverick’ van Domien Huyghe. Ondertussen is het bedrijf in volle voorbereiding van hun eerste langspeler ‘Waterwolf’, gebaseerd op het boek ‘De Kinderen van Calais’ van Lara Taveirne.

Bijvoet en Perceval hebben beiden ruime internationale ervaring.  Sinds hij de hoofdrol in het Nederlandse ‘Borgman’ speelde zat Jan Bijvoet in het Colombiaanse en Oscargenomineerde ‘Embrace of the Serpent’ en was hij te zien in de Britse series ‘The Tunnel’ en ‘Peaky Blinders’.  Op Imdb staat te lezen dat hij dit jaar ook in de Britse film ‘In Darkness’ zit van ene Anthony Byrne. Ook Perceval was in ‘Borgman’ te zien. En daarna in ‘Son Epouse‘, de Franse film van Yvan Attal waarin hij een scène had met Charlotte Gainsbourg. Even legendarisch was voor hem ‘Die andere Heimat’, van ‘Heimat’ regisseur Edgar Reitz.

Het project wordt ondersteund door het Poolse Film Instituut, Screen Flanders, Eurimages, ColorOffOn, Creative Europe en de Belgische Tax Shelter. Het script werd ontwikkeld tijdens het EAVE-programma en viel in de prijzen tijdens de ScripTeast Workshop in 2013. De Poolse distributeur is Kino Swiat en de internationale sales worden verzorgd door New Europe Film Sales. De release is gepland voor 2018.

 

Bekijk ook

Een romantische komedie genaamd ‘Adam & Eva’

De Vlaamse Ardennen vormen het decor voor de romantische komedie Adam & Eva, een film van …