Johan Heldenbergh weer in een zoo : ‘Gaspard va au mariage’

Het lijkt wel een regel te zijn, als Johan Heldenbergh het in een andere taal doet, dan komen er beesten aan te pas.  Of een zoo.  Toen hij onlangs aan de zijde van Jessica Chastain  in de Amerikaanse film ‘The Zookeeper’s Wife’ te zien was,  draaide het ook al om een zoo, en in ‘Gaspard va au mariage’ is het niet anders.  Een film trouwens die de Vlaamse acteur helemaal in zijn blootje zet. In de trailer zie je hem vijf keer passeren, waarvan drie keer zonder kleren.  Maandag ging de film in Parijs in première en Heldenbergh, gekleed door Café Costume Kortrijk, zo geeft hij mee op zijn Instagram, was zeer tevreden over het resultaat, zo zei hij in het Engels.

Want ja, als het op film aankomt, heeft Heldenbergh, die momenteel voor uitverkochte zalen toert met de theatermonoloog ‘Marx’, internationale ambities :  ‘Yesterday opening night of the wonderful poetic warm French comedy ‘Gaspard va au mariage’. I am so proud and grateful to be part of this team. And of the result.  I hope Belgian distributors will pick it up so I can show it to my friends and family and brag’ was letterlijk zijn boodschap op Instagram.  Hij is dus heel trots en dankbaar dat hij deze ‘prachtige, poëtische en warme Franse komedie’ mocht doen en hij hoopt dat een Belgische distributeur de film oppikt zodat hij hem kan tonen aan familie en vrienden en er tegen hen over kan opscheppen.  Intussen staat hij niet meer alleen met die mening.

De Franse media zijn razend enthousiast : ‘A ne pas manquer’ toetert Le Monde, die het superlatief ‘génial’ hanteert en het heeft over ‘une réinvention de la comédie à la Hawks’. Télérama  heeft het over ‘Wes Anderson français’, we zien commentaren als ‘énorme coup de coeur’, ‘un charme fou’ en ‘la plus folle, libre et intelligente des comédies françaises’.  Genoeg om met Johan Heldenbergh mee te hopen dat de film inderdaad in de Belgische zalen komt.  In afwachting geven we de Franse trailer mee. Niet ondertiteld, maar zelfs wanneer je er geen woord van begrijpt, voel je dat het juist zit.

Heldenbergh zat eerder in de Franse film ‘La résistance de l’air’, in de Frans-Britse serie ‘The Tunnel’, hij heeft een kleine rol in de nieuwste van Bille August, ’55 steps’, zit ook in de eerste langspeler die Jérémie Renier en zijn broer Yannick geregisseerd hebben (‘Carnivores’) en op Imdb is ook sprake van ‘The Hummingbird Project’, een film waar Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgard en Salma Hayek de hoofdrollen in spelen.  En voor wie hem nog eens Vlaams wil horen spreken op het scherm, binnenkort is hij ook te bewonderen in de nieuwe Vlaamse serie ‘De Twaalf’.

 

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …