Jonge Bruggelingen stellen hun Franse langspeelfilm voor

Het jonge Brugse koppel Jelle Stroo en Stephanie Delbecque draaiden hun eerste langspeelfilm ‘Égoïste’ in Parijs, en komen deze op vrijdag 13 maart in de Ciné Liberty te Brugge aan een thuispubliek voorstellen. Naast Jelle en Stephanie zullen ook  cameraman Daniele Vella en acteurs Julien Vieuloup en Alix Vega in Brugge aanwezig zijn.

‘Égoïste’ gaat over Jérôme die naar Parijs terugkeert met maar één doel: zijn vriend Charlie zien. Terwijl hij op zoek gaat naar antwoorden in de straten van Montmartre, kijkt hij terug op hun intense vriendschap – om uiteindelijk meer te ontdekken dan hij had verwacht.

De film werd in de zomer van 2013 in Parijs gedraaid met een klein, internationaal team: een Belgische regisseur, Franse acteurs, een Italiaanse cameraman en Nederlandse sounddesigners. Regisseur Jelle Stroo schreef tevens het scenario, waarbij de acteurs in hun eigen woorden de scènes vorm gaven.

“De film had een budget van slechts €1500,” zegt regisseur Jelle Stroo. “Als je weet dat een gemiddelde Vlaamse filmproductie al snel tussen de €500 000 en €1 000 000 kost, was het een hele prestatie om Égoïste met dergelijke beperkte middelen te maken. Dit huzarenstukje was mogelijk aan de hand van vriendendiensten, vakspecifieke websites en creatief gebruik van locaties. Zo werd gefilmd in appartementen van onze vrienden en die van ons zelf, en probeerden we de minder gekende hoekjes van Montmartre ten volle te benutten. We combineerden de opnames ook allemaal met een full-time baan, wat uiteraard niet evident was.”

Het sounddesign van de film werd in Amsterdam gedaan, met de Dolby Digital Mastering in de befaamde Warnier Posta Studio (o.a. ‘The Broken Circle Breakdown’ en ‘Borgman’).

“Zowel Jelle als ikzelf zijn geboren en opgegroeid in Brugge,” vertelt producer en art director Stephanie Delbecque. “Door studie, werk en jeugdig enthousiasme zijn we naar Amsterdam, Parijs en Brussel verhuisd, maar dankzij de band met onze vrienden en familie komen we nog steeds vaak en zeer graag in Brugge. We zijn dan ook erg blij de film aan een thuispubliek te kunnen voorstellen, in een gerenommeerde zaal als de Cinema Liberty.”
Praktische info:
Wanneer: vrijdag 13 maart 2015, om 20u, in aanwezigheid van regisseur, producente en acteurs.
Waar: Cinema Liberty (Brugge)
Kostprijs: €6
Reserveren: info@egoistefilm.com

 

KLIK HIER EN ZIE TRAILER

Bekijk ook

Opnames J’aime La Vie gingen van start!

Mathias Sercu schrijft en regisseert eerste langspeelfilm J’aime la vie, een productie van Lunanime, in …