“Knor” geselecteerd voor Berlinale!

Zonet maakte de Berlinale bekend dat de Belgisch-Nederlandse animatiefilm Knor geselecteerd is voor Generation Kplus 2022 op het Internationaal Filmfestival van Berlijn (10 feb. ‘22 – 20 feb. ‘22).

De stopmotion speelfilm Knor is een coproductie tussen het Belgische productiehuis A Private View en het Nederlandse Viking film. De Nederlandse Mascha Halberstad, die o.a. ook de kinderreeks Vos en Haas maakte, stond in voor de regie in een scenario van Fiona van Heemstra. De film Knor werd gebaseerd op de boeken De Wraak van Knor van Tosca Menten.

“De animatiefilm Knor zit vol emotie en absurde humor waar jong en oud van zullen smullen. Deze internationale erkenning is de spreekwoordelijke kers op de taart!” aldus Dries Phlypo, producent van A Private View.

Generation Kplus is een onderdeel van de Berlinale die state – of- the- art – internationale cinema brengt voor een jong publiek maar ook voor ouderen die jong van geest zijn. Epische verhalen, vluchtige momenten, fantasierijk wegdromen en bittere realiteit: dit zijn allemaal ingrediënten voor de coming-of-age verhalen die in Generation Kplus vertoond worden. Geweldig, wild, boos en eigenzinnig!

Verhaal 

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Knor is een productie van Dries Phlypo voor A PRIVATE VIEW in coproductie met Marleen Slot van het Nederlandse Viking Film en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Nederlands Filmfonds, Nederlandse Production Incentive, Eurimages, COBO, VPRO en de Belgische Tax Shelter.

A Private view is een Gents productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckegem, die focust op sterke verhalen en hedendaagse thema’s.  Door de jaren heen, produceerden ze meer dan 50 films en reeksen. Zo kwam dit jaar nog de feelgoodfilm Mijn vader in een saucisse van Anouk Fortunier uit en werd de Streamz – original Storm Lara met Ella Leyers in de hoofdrol op Streamz uitgezonden. De animatiefilm Mijnheer papier wordt momenteel vertoond op Ketnet.

Viking Film is het Nederlandse productiehuis van Marleen Slot, die zich vooral richt op de productie van arthouse film en animatiefilms. Zo produceerde ze o.a. Dirty God van Sascha Pollak, naast tal van andere internationaal gerenommeerde films zoals Rojo, Oscuro Animal.

De film komt in het najaar van 2022 uit in de Belgische bioscoop en wordt verdeeld door O’Brother.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …