Koen De Graeve speelt hoofdrol in Nederlands-Belgische film ‘Het Leven volgens Nino’

 

Het is een hele drukke zomer voor Koen De Graeve.  Hij is nog maar een paar weken van de set af van ‘Halfweg’, de nieuwe film van Geoffrey Enthoven, of hij staat al op een andere set, die van de Nederlandse film ‘Het Leven Volgens Nino’.  Een Nederlandse film met flink wat Vlaamse inbreng. Daar zorgt Savage Film voor, de productiemaatschappij van Bart Van Langendonck, die eerder onder meer ‘Rundskop’ produceerde.  Even drukke tijden voor die Bart Van Langendonck, want hij heeft in de buurt van Gent ook nog andere opnamen lopen. Want daar wordt ‘Labyrinthus’ opgenomen, een film in een regie van Douglas Boswell.  Naast Screen Flanders en het Vlaams Audiovisueel Fonds zijn er ook de Nederlandse hoofdproducenten Waterland Film en Family Affair Films.  Dat laatste Family Affair Films blijkt een vertrouwde partner van Savage Film.  Het was ook al co-producent van ‘Rundskop’ en fungeert nu ook als co-producent voor de jeugdfilm ‘Labyrinthus’. 

De opnamen van de familiefilm ‘Het Leven volgens Nino’ van regisseur Simone van Dusseldorp (‘Kikkerdril’, ‘Briefgeheim’) naar het scenario van Urszula Antoniak (‘Nothing Personal’) lopen momenteel in Brasschaat en Antwerpen. En er wordt ook een dag in Luik gedraaid.. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Rifka Lodeizen (‘Tony 10’), Koen De Graeve (‘Loft’), Martine Sandifort (‘Toscaanse Bruiloft’) en Adriaan van Dis. De schrijver vervult de rol van het sprekende konijn.

Synopsis

De 9-jarige Nino (Rohan Timmermans) gaat niet meer naar school, niet meer in bad en eet chips als ontbijt na het overlijden van zijn moeder. Dit lijkt even leuk, maar Nino mist toch de aandacht van zijn vader Bruno (Koen De Graeve) en grote broer Lucas (Arend Bouwmeester). Bruno is zo verdrietig dat hij de hele dag in bed blijft en zijn zoons uit het oog verliest. Lucas gaat er ‘s nachts op uit met de City Warriors, freerunners die de stad onveilig maken, iets waar hij zijn kleine broertje natuurlijk niet bij kan gebruiken. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, wordt zijn pientere en geestige konijn Bobby (Adriaan van Dis),  zijn beste vriend. Maar dan alarmeren de buren Jeugdzorg vanwege de bizarre thuissituatie. Het gezin krijgt nog één kans om te voorkomen dat de broers uit huis geplaatst worden.  Nino is bang naar een pleeggezin te moeten en zijn familie te verliezen. Samen met Lucas zet hij alles op alles om te zorgen dat ze bij elkaar mogen blijven. En Bobby blijkt hierbij de beste en grappigste adviseur die de broers zich hadden kunnen wensen…

‘Het Leven Volgens Nino’ zal in de zomer van 2014 draaien in de bioscopen.

(foto Kris Dewitte)

 

Bekijk ook

De soundtrack van De Patrick op vinyl!

Wat een jaar was het voor het uitbrengen van vinyl, na de aankondiging van Bullhead, …