Marc Van Eeghem babbelt en projecteert dinsdag in Cinema Zuid

De opsomming zou schier eindeloos zijn, mochten we hier al de tv-series en toneelstukken op een rij zetten waar Marc Van Eeghem in te zien geweest is.  In films is hij veel minder vaak te zien.  De laatste rol die ons bijgebleven is, was die in ‘Het Varken van Madonna’, waarin hij niet minder dan licht hilarisch was.  Maar waar Marc ook acteert, hij doet het met zoveel vuur dat hij je altijd wat in brand zet.  Of je voelt tenminste zijn warmte.  Dinsdag 14 januari kunt u zich van heel nabij aan zijn persoonlijkheid verwarmen, want dan komt hij persoonlijk zijn favoriete filmfragmenten toelichten in Cinema Zuid. In een babbel die past in het kader van ‘Toneelhuis@themovies’.

Marc Van Eeghem en Kurt Vandemaele

De formule is dezelfde als bij eerdere gesprekken met acteurs uit het Toneelhuis.  Ook Marc zal drie films selecteren waaruit fragmenten worden getoond en daar geeft hij enige toelichting bij. Wat heeft hem geraakt in die films?  Wat hebben die films met hem als mens en als acteur gedaan? Kurt Vandemaele (nog heel even de redacteur van Cinevox – tot eind februari – en ook wekelijks te lezen in een nieuwe filmcolumn in De Morgen op dinsdag) stelt hem de vragen.

Het gesprek begint om 19u30 en duurt tot 20u15.  Daarna is er een pauze waarin Cinema Zuid en het Toneelhuis u een drankje aanbieden en na de pauze, om 20u30, wordt één van de favoriete films van Marc Van Eeghem getoond : ‘Ragtime’ van Milos Forman.

Voor meer informatie en voor kaarten, klik hier

 

Bekijk ook

Baghdad Messi maakt indruk op het Filmfestival van Oostende!

Zaterdag 28 januari ging Baghdad Messi feestelijk in première in aanwezigheid van de voltallige cast …