Op de set van Het Loze Vissertje!

Vorige winter vonden de opnames plaats van Het Loze Vissertje, de kortfilm is nu geselecteerd voor het Kortfilmfestival.

In de getijdenmolen in Rupelmonde werden in januari 2021 de opnames gemaakt voor de kortfilm Het Loze Vissertje, gebaseerd op het eeuwenoud volkslied. Het is het regiedebuut van Wim Temmerman, die al meer dan 20 jaar als lichtman meewerkt aan heel wat Vlaamse films, maar ook internationale topproducties.

Fleur van Groningen maakt in deze film haar debuut als actrice, meteen een hoofdrol, naast Wietse Tanghe (In Vlaamse velden) en Bert Huysentruyt (Zingaburia). De filmmuziek werd gecomponeerd door Frédéric Vercheval, die het project in 2019 uitkoos op de Musical Date van het Brussels Short Film Festival, waar Het Loze Vissertje de Sabam-prijs won. Veerle Appelmans produceerde de kortfilm voor Vivi Film.

Synopsis:

Een visser, die als het regent graag zijn lijntje uitgooit in het riet, gaat de strijd aan met een ruiter uit de stad om de gratie van een molenarin. Het verhaal dat het bekende liedje voorafgaat. Bekijk hier alvast de trailer.

Het Loze Vissertje is op groot scherm te bekijken op Kortfilmfestival in Leuven, 6/12 om 20u30 en 10/12 om 16u. Bij de vertoning van maandag 6 december zijn de filmmakers aanwezig voor een nagesprek. Tickets vind je hier.

Bekijk ook

Opnames gestart voor Noise!

De opnames van Netflix’ nieuwe psychologische thriller Noise zijn gestart. De Belgisch-Nederlandse film is geschreven door …