Thijs Van Nuffel, van onder de vleugels van Nico Leunen

Net zoals we meer en meer regisseurs krijgen die zich laten gelden, krijgen we ook scenaristen, D.O.P.’s en monteurs.  In die laatste categorie is er natuurlijk Nico Leunen en zijn er Alain Dessauvage en Philippe Ravoet, om er maar enkele te noemen, maar er laat zich ook jong talent gelden.  Zoals David Verdurme bijvoorbeeld en ook Thijs Van Nuffel.  Lang de assistant van Nico Leunen.  Maar hij zou wel eens uit diens schaduw kunnen treden.  Hij tekende al voor enkele opmerkelijke kortfilms, zoals ‘De Weg van Alle Vlees’, ‘Kus Me Zachtjes’, ‘Nigredo’ en ‘Dit is Ronald’, hij heeft vorig jaar, zij het onder begeleiding van Nico, voor het eerst ook zelf een langspeelfilm gemonteerd, het Brusselse ‘Moroccan Gigolos’. Genoeg geloofsbrieven met andere woorden om de nieuwjaarsvraagjes op te lossen.


1) Er zijn in 2014 vrij veel Vlaamse films uitgekomen.  Welke vond u persoonlijk de beste?

 ‘Kid’ van Fien Troch

 

2) Wie is voor u de Vlaamse filmfiguur van het jaar ?

 Nico Leunen heeft met ‘Kid’ en ‘The Broken Circle Breakdown’ zijn kunde van het métier opnieuw bewezen en kreeg dit jaar ook de Vlaamse Cultuurprijs. Ik denk dat dat volstaat.

  

3) Waar hoopt u in 2014 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 Twee documentaires. De eerste staat nu in de startblokken. Matthias Schoenaerts is al een tijdje bezig met een documentaire te draaien voor Savage Film. Die zou ik in de eerste maanden van het jaar monteren samen met Nico Leunen.
De tweede documentaire ‘Illusion’ is een Belgisch/Koerdisch project van Bavi Yassin voor Sophimages.Daarna weet ik het nog niet maar een fictieproject zou ik wel zien zitten.

 

4) Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

 ‘Violet’, ‘Welp’, ‘Wasteland’, ’Image’ en ‘Animal Rescue’.
Ik ben ook heel erg benieuwd naar ‘Nymphomaniac’, nog niet de kans gehad om te gaan kijken.

 

5) Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Laten we gezellig allemaal samen elkaar in het oog houden! Maar ik hou alvast Robin Pront, Wouter Bouvijn, Adil & Bilall & Deben Van Dam in de gaten.

 

6) Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Nationaal : iedereen van vraag 5

Internationaal: de Broken Circle Breakdown crew Felix, Veerle & Nico.

TERUG NAAR DE LIJST

Bekijk ook

Jonas Hollevoet over Arme jongen zo ver van huis!

Arme jongen zo ver van huis maakte onlangs nog deel uit van de Competitie voor …