Zondag 26 april op Canvas: ‘By The Name Of Tania’!

De Belgische documentaire By The Name Of Tania van Mary Jiménez & Bénédicte Liénard wordt zondag 26 april om 23u10 op Canvas vertoond. In 2019 ging hij in wereldopremière op het filmfestival van Berlijn en sindsdien werd hij voor vele festivals over de hele wereld geselecteerd. By The Name Of Tania ontving onder meer prijzen voor Beste Internationale Film op het prestigieuze Londense festival RAINDANCE, alsook de Special Jury Price en Best Photography op FIFF Namur in 2019.

Deze hybride film, gebaseerd op getuigenissen, vertelt het verhaal van Tania, een tienermeisje dat in de regio van de goudmijnen in de Amazone in de prostitutie wordt gedwongen. Na in de val te zijn gelopen door valse beloften van werk, herinnert ze zich haar ontvoering en het geleidelijk verlies van haar identiteit. Terwijl Tania haar verhaal vertelt aan een politieagent, voert de camera ons van de jungle naar de mijnstreek, tot in de bars waar de seksuele uitbuiting plaatsvindt.

De landschappen van de Amazone, drijvende sloppenwijken en de jungle contrasteren met de duisternis van de geschiedenis, de armoede en de aangrijpende getuigenis van een jong meisje. Ondanks de fascinerende en poëtische beelden blijft de horror die Tania meemaakte nog lang nazinderen. Een ontroerende documentaire die een stem en een identiteit geeft aan iemand die haar naam had verloren. Nu Tania vandaag veilig is, onthullen haar woorden een diepere zelfkennis.

Het project kon rekenen op steun van het Centre du cinéma et de l’audiovisuel de la Fédéra- tion Wallonie-Bruxelles, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), de RTBF en de VRT. De film wordt door MOOOV gedistribueerd.

Bekijk ook

Sfeerverslag van FFO Nights 2!

Op 24 juli vond in Oostende de tweede FFO Night plaats, de aanwezigen genoten met …