Gilles Coulier wint twee prijzen op het Brussels Film Festival

Het Brussels Film Festival zit erop, heeft het feest afgesloten, vandaag woensdag 26 juni, met de prijsuitreiking en de vertoning van de film ‘I, Anna’ in aanwezigheid van regisseur Barnaby Southcombe en actrice Charlotte Rampling.  De hoofdprijs, de witte Iris, was voor de film ‘Michael Kohlhaas’ van Arnaud Des Pallières met Mads Mikkelsen in de hoofdrol. 

Maar wij waren vooral geïnteresseerd in de kortfilmsectie waar een aantal Vlaamse films meedongen naar de prijzen.  Het was in die sectie dat Gilles Coulier — onlangs met zijn kortfilm ‘Mont Blanc’ nog geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes — twee prijzen won : de Cinélab Award voor Best Image, goed voor 1500 €.  Hier moeten we vermelden dat de beelden van de film van David Williamson zijn.  En ‘Mont Blanc’ won ook de UPCB/UBFP, de prijs van de Unie van de Belgische Filmpers, zeg maar de filmcritici, en die trakteerden Gilles Coulier op een cheque van 750 €.  Dit was hun commentaar :

« Een film briljant geacteerd met onder meer Wim Willaert, die zowel grappig en ontroerend, bescheiden en diepgaand, helder en mysterieus is en die ruimte laat voor de verbeelding van de toeschouwer”.

Meer info over Mont Blanc?

zie :

Gilles Coulier, de eerste Vlaming die met twee kortfilms in Cannes was

‘Mont Blanc’ geselecteerd voor de officiële competitie in Cannes

Gilles Coulier over 2013

Gilles Coulier is een prijsbeest : gefilmd interview over ‘Mont Blanc’

Gilles Coulier over ‘Mont Blanc’ : geschreven interview over ‘Mont Blanc’

Gilles Coulier zoekt een bejaarde acteur

Bekijk ook

Jonas Hollevoet over Arme jongen zo ver van huis!

Arme jongen zo ver van huis maakte onlangs nog deel uit van de Competitie voor …