Op de première van RITUEEL!

De eerste Vlaamse film van het mooi gevulde najaar ging 2 september in première. Ritueel speelt sinds 7 september in de zalen.

Na De Behandeling, komt Hans Herbots met een nieuwe boekverfilming van Mo Hayder. Geert Van Rampelberg is ook bij deze weer van de partij, maar de glansrol gaat dit keer naar Marie Vinck. Ze worden bijgestaan door onder anderen Eriq Ebouaney, Lukas Bulteel, Line Pillet, Willem Herbots, Frank Onana, Babetida Sadjo en Stany Paquay-Renard. Ritueel is een productie van Eyeworks.

Dankzij deze actie kan je met 2 personen gaan kijken voor de prijs van 1. Dat geeft je een extra kans om ook te gaan genieten van een andere Belgische film. Momenteel is ook Tori et Lokita van de gebroeders Dardenne en Duty of Care van Nic Balthazar te zien in de zalen.

Next:

Hans Herbots kondigde woensdag ook aan steun ontvangen te hebben van het VAF voor zijn volgende langspeelfilm Heizel. “Het wordt een intens verhaal over het drama op de Heizel, gezien door de ogen van twee jonge vrouwen. Heel veel zin in!”, zegt de regisseur. “Maar eerst: naar de bioscoop voor Ritueel. Vanaf vandaag in de zalen, en absoluut de moeite om op het grote scherm te zien!”

Synopsis:

Kiki (Marie Vinck) is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg). De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Ritueel is nu te zien in de bioscoop. 

Bekijk ook

Dit zijn de winnaars van de competities van FFO23!

Tijdens de vijftiende editie van Filmfestival Oostende werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars binnen elke …