Home / Nieuws / Festivals / ‘Trio’, de film, op weg naar Silicon Valley

‘Trio’, de film, op weg naar Silicon Valley

Vier Vlaamse producties zijn geselecteerd voor het Cinequest Film & Creativity Festival in San Jose, de hoofdstad van Silicon Valley. Het gaat om drie Eén-programma’s, ‘Taboe’, ‘Over Water’ en ‘Undercover’, en de speelfilm ‘Trio’ van Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Bruno Vanden Broecke. Het festival loopt nog tot 17 maart. Tijdens de slotceremonie worden de prijzen uitgereikt.

Trio-Ruth-Beeckmans-Bruno-Vanden-Broecke-Matteo-Simoni
foto: Bart Baevegems

‘Trio’ is een filmadaptatie van het theaterstuk ‘Hechten’ van Stefaan van Brabandt, waarmee Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke in 2016 door Vlaanderen toerden. De film krijgt op Cinequest zijn Noord-Amerikaanse première als onderdeel van de Official Dramatic Feature Competition. ‘Trio’ loopt sinds medio februari in de Belgische bioscopen.

In ‘Undercover’, van het productiehuis De Mensen, spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Ze zitten achter Ferry Bouman aan, een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Deze zomer gaan de opnames voor een tweede seizoen van start.

‘Taboe’ is van het productiehuis Panenka. In dit programma lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen.

Ook ‘Over water’ is van productiehuis Panenka en werd geschreven door Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. Het gaat over de voormalige tv-ster John Beckers, die van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen.

Bekijk ook

Eerste Vlaamse Webserie voor kinderen!

Deze zomer springt iedereen op de fiets. In Cyclomax bedenken twee kinderen een game om …