Home / Nieuws / Festivals / ‘Ce magnifique gâteau!’ naar Toronto
Emma De Swaef en Marc Roels op de set van hun film. (foto productie)

‘Ce magnifique gâteau!’ naar Toronto

Ce magnifique gâteau!’, de nieuwe film van Emma de Swaef en Marc James Roels, is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival (TIFF, 6-16 september). De organisatie maakte zonet bekend dat de film is opgenomen in het kortfilmprogramma Short Cuts onder de Engelse titel ‘This Magnificent Cake!’ De stop-motion animatiefilm ging in mei in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes, sprokkelde sindsdien al een tiental internationale selecties en viel ook in de prijzen op de festivals van Annecy, Zagreb en Vila do Conde.


‘Ce magnifique gâteau!’ is een middellange stop-motion animatiefilm van Emma De Swaef en Marc James Roels, het Gentse animatieduo dat internationaal doorbrak met ‘Oh Willy…’, een korte animatiefilm uit 2011 die meer dan 80 filmprijzen binnenhaalde, waaronder de Cartoon d’Or voor beste Europese korte animatiefilm. Ze werden er ook mee genomineerd voor de Césars.

Voor de opnames van hun nieuwe film brachten de Swaef en Roels liefst acht maanden door in de animatiestudio van Beast Animation. Voor de stemmencast deden ze onder andere beroep op Jan Decleir, Wim Willaert, Goua Grovogui, Gaston Motambe, Sébastien Dewaele en Angelo Tijssens.

‘Ce magnifique gâteau!’ is een historische animatiefilm die in vier hoofdstukken het verhaal vertelt van vijf personages in het koloniale Afrika aan het eind van de 19de eeuw: een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een mislukte zakenman op expeditie, een verdwaalde drager en een jonge deserteur.

De film ging in mei in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs, een nevensectie van het Festival van Cannes. In juni werd ‘Ce magnifique gâteau!’ bekroond met de Prix André-Martin op het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy en recent won de film nog de Grote Prijs voor Beste Film op het Animafest in Zagreb en de Publieksprijs op het Kortfilmfestival in het Portugese Vila do Conde. Daarnaast waren er al selecties voor het Festival van Guanajuato (Mexico), Anima Mundi (Brazilië, Competitie), Insomniafest (Rusland), Image Forum Festival (Japan), Douarnenez (Frankrijk) en het Internationaal Animatiefilmfestival van Ottawa (Canada).

‘Ce magnifique gâteau!’ werd geproduceerd door Beast Animation in coproductie met Vivement Lundi !, Pedri Animation, ARTE France en het CNC. Distributeur Lumière heeft plannen om de film in december bij ons in de zalen uit te brengen.

‘Ce magnifique gâteau!’ kwam tot stand met steun van het VAF.

Zie ook :

Bekijk hier de meest gelauwerde Vlaamse film aller tijden

‘Ce magnifique gâteau !’: alweer een Vlaamse hoogtepunt in Cannes

Emma De Swaef en Marc James Roels naar Cannes

‘Oh Willy…’ van Emma De Swaef en Marc James Roels

‘Oh Willy…’ beste korte animatiefilm van Europa

‘Oh Willy…’ blijft verbazen en winnen

Bekijk ook

Korte film ‘White Goldfish’ van Jan & Raf Roosens geselecteerd voor Semaine de la critique!

De korte fictiefilm White Goldfish van Jan & Raf Roosens is geselecteerd voor de Semaine …