Home / Nieuws / Christophe Van Rompaey en Wouter Bruneel op de set van…

Christophe Van Rompaey en Wouter Bruneel op de set van…

‘Vincent en het einde van de wereld’

Hoe zou het nog met Christophe Van Rompaey zijn?  De maker van ‘Aanrijding in Moscou’ en het Nederlandse ‘Lena’ was toch ook iets aan het draaien?  Of niet?  Jawel, in het voorjaar stond hij achter de camera om zijn nieuwe film ‘Vincent en het einde van de wereld’ in te blikken.  Een productie van ‘A Private View’, gebaseerd op een scenario van Jean-Claude Van Rijckeghem.  Een film die grotendeels in Frankrijk, met in één van de hoofdrollen de Franse filmster Alexandre Lamy.  De rol van de Vincent uit de titel is voor Spencer Bogaert (‘Labyrinthus’) en ook Barbara Sarafian en Geert Van Rampelberg spelen hoofdrollen in de film.

Wij nemen u even terug mee naar het voorjaar, toen wij even de set op konden in Rumbeke.  Op de snelweg tussen Kortrijk en Brugge werd daar een scène gedraaid waarin Alexandre Lamy aan de kant door ‘zwaantjes’ aan de kant wordt gezet.  De man met de lange baard is acteur Wouter Bruneel.  Met hem en met regisseur Christophe Van Rompaey hadden we een korte babbel over hoe het er aan toeging op de set.

Bekijk hier de korte interviews met :

Christophe Van Rompaey

Wouter Bruneel

Het is intussen al vier jaar geleden dat Christophe in Nederland de film ‘Lena’ regisseerde. De films die hij sinds ‘Aanrijding in Moscou’ in ons land van de grond trachtte te krijgen, gingen om uiteenlopende redenen niet door. Onlangs regisseerde hij ook de serie ‘Voor wat hoort wat’, die later dit jaar op tv te zien zal zijn. Enige tijd geleden werd ook bekend dat hij de rechten in de wacht had gesleept voor de verfilming van ‘De Engelenmaker’ van Stefan Brijs. Maar eerst dus ‘Vincent en het einde van de wereld’, gebaseerd op een script dat geschreven werd door Jean-Claude Van Rijckeghem die de film ook producent samen met zijn productiepartner Dries Phlypo en hun firma ‘A Private View’. Er is ook een Franse coproducent, Les Films de la Croisade, en een groot deel van de film werd trouwens ook in Frankrijk gedraaid, meer bepaald in Parijs en de Provence. Daarnaast speelt het verhaal zich ook deels af in Gent.

De film moet een komedie worden en vertelt het verhaal van een 17-jarige jongeman die van plan is zich van het leven te beroven als protest tegen de opwarming van de aarde.

Enkele Franse films waarin Alexandra Lamy te zien was : ‘Brice de Nice’ van James Huth, ‘Ricky’ van François Ozon en ‘De toutes nos forces’ van Nils Tavernier.

Meer info over ‘Vincent en het einde van de wereld’ :

Christophe Van Rompaey strikt Franse ster

Christophe Van Rompaey draait weer met Barbara Sarafian

Alexandra Lamy in het rood

Bekijk ook

Filmmuziekfeest sluit Film Fest Gent af!

De World Soundtrack Awards gaan dit jaar door als een online filmmuziekfeest, gelivestreamd vanuit Kinepolis Gent, …